Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından "2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında düzenlenen "Umut Treni" etkinliğinde 50 çocuk, Güney Ekspresi ile Ankara'dan Kayseri'ye yola çıktı.

İndirimli yağ almak için birbirlerini ezdiler!
İndirimli yağ almak için birbirlerini ezdiler!
İçeriği Görüntüle

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin desteğiyle "Mucize ve Umudun Adı LÖSEV" sloganıyla hayata geçirilen "Umut Treni" etkinliği kapsamında ekspresin bir vagonu çocuklar için özel olarak hazırlandı.

A A 20261105 42973127 42973115 U M U T T R E N I L O S E M I L I C O C U K L A R I C I N A N K A R A D A N K A Y S E R I Y E Y O L A C I K T I

LÖSEV İletişim Koordinatörü Sinan Aras, etkinlikte yaptığı konuşmada, bugün yalnızca bir treni değil, lösemiyi atlatan çocukların hayallerini, sevgiyi ve umudu da uğurladıklarını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da lösemiyi atlatan çocukları unutulmaz bir yolculuk için Kayseri'ye uğurladıklarını anlatan Aras, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında tüm Türkiye'yi turuncu renkle farkındalık oluşturmaya davet etti.

A A 20261105 42973127 42973121 U M U T T R E N I L O S E M I L I C O C U K L A R I C I N A N K A R A D A N K A Y S E R I Y E Y O L A C I K T I

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD'ye destekleri için teşekkür eden Aras, "Unutmayalım ki lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Bugün burada 50 çocuğumuzu Kayseri'ye uğurluyoruz. Bu trenden yükselen kahkahalar tüm Türkiye'ye umut olacak." dedi.

Etkinliğe katılan 13 yaşındaki Esma Al, LÖSEV'de 5 yıl tedavi gördüğünü belirterek, Kapadokya gezisine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve geziye katılamayan arkadaşlarının da aynı deneyimi yaşamasını umut ettiğini söyledi.

A A 20261105 42973127 42973125 U M U T T R E N I L O S E M I L I C O C U K L A R I C I N A N K A R A D A N K A Y S E R I Y E Y O L A C I K T I

Çocuğunu yolcu eden Şule Genç de kızı Mira'nın 3 yıllık tedavi sürecinin ardından 4. evre kanseri yendiğini, LÖSEV'de ücretsiz tedavi gördüğünü anlatarak, "Bir anne olarak çok mutluyum. Bugünlerin hayalini bile kuramazken şimdi hayallerimizi yaşıyoruz. Aileler umutlarını kaybetmesin, umut her zaman var. Biz buradayız, yalnız değilsiniz." diye konuştu.

A A 20261105 42973127 42973126 U M U T T R E N I L O S E M I L I C O C U K L A R I C I N A N K A R A D A N K A Y S E R I Y E Y O L A C I K T I

Uğurlamada LÖSEV'in bando takımı gösteri sundu, çocuklar ve aileler balon uçurdu.