İnsanlık adına işlenen inanç suçlarının hesabının sorulması kadar, dünya coğrafyasında bulunan Müslümanlar da, elbette Kuran-ı Kerimi yakan hasta ruhlu insanlardan ve bunlara zemin hazırlayarak fırsat veren kurum, kuruluş ve ülkelere bu olaylara kayıtsız kalmamakla birlikte, tepkilerini gösterecektir, lanetliyeceklerdir, buğzedeceklerdir.
Çünkü Müslüman olmanın gereği sağduyulu ve sakin hareket etmektir.
Zaten görüldüğü gibi, sırf bu şeytani insanların planladıkları tuzaklara düşmeme adına, ellerinden geleni yapıyorlar. Yani olaylara soğuk kanlı yaklaşmaktıdarlar, aksi takdirde bunların yaptıklarının daha fazlasını yapabilecek kabiliyette ve güçtedirler.
Elbette yasal zeminde yasal yollardan Müslüman Coğrafyanın ileri gelenleri, hukukçuları, devlet büyükleri İsveç hükumetine gereğini yaparak hadlerini bildireceklerdir.
Türkiye olarak İsveç’in Ankara Büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmasını, hem insanlık adına, hem de Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk olarak Kurumum adına son derece olumlu ve yerinde buluyoruz. Diğer Hristiyan, Yahudi, İslam ve Farklı inançlara ait ülkelerden de aynı tepkiyi bekliyoruz.
Bu arada bu tarz gerilime neden olacaklara bir ders olması adına, olmazsa olmazımız bizim için son derece önemli olan kırmızı çizgimiz, kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’imize yapılan aşağılık saldırıyı yapanları, bu densizliğin olmasında baş rolde olarak ve hiçbir müdahalede bulunmayarak, seyirci kalan bilakis verdiği yasal izinle bu gelişmelere sebep olan İsveç hükumetine karşı daha ciddi yaptırımların uygulanmasının gerektiğini tüm insanlığın geleceği adına önemseyerek dikkatinizi çekiyorum.
İnsanlık adına ve Başkanı olduğum Avrupa Gazeteciler Derneği olarak, Kur’an’ı yırtan-yakan bu alçağı, aynı günde bunlarla Türkiye karşıtı eylem yapan PKK gibi hain terör örgütlerini ve bu menfur eyleme yasal izin vererek adeta destekleyen İsveç hükumetini bir kez daha lanetliyoruz. Teşvik ettiğiniz ve Türkiye karşıtı besleyerek büyüttüğünüz, himaye ettiğiniz, koruduğunuz bu terörün ve teröristlerin Fransa da olduğu gibi birgün sizleride bu terör belası bataklıklarında boğacağından hiçbir şüpheniz olmasın. (Devamı Haftaya..)
(Yeni Journal’da yayımlanan köşe yazıları, yazarların kendi görüşlerini yansıtmaktadır. Yazıların tüm hukuki sorumluluğu yazarlara aittir.)