Ahmet Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İbrahim Hacıosmanoğlu’nun federasyon başkanlığını bırakacağını iddia etti. Çakar, açıklamasında iddiasının kaynağına, olası ayrılığın zamanlamasına veya yeni bir seçim sürecine ilişkin ayrıntı vermedi.

Ibrahim Hacısomanoğlu

AHMET ÇAKAR İBRAHİM HACIOSMANOĞLU İÇİN NE DEDİ?

Çakar’ın 29 Eylül 2026 tarihli paylaşımı, Türk futbolunda yaşanan yoğun gündemin ortasında geldi. Spor yorumcusunun açıklamasının ardından “İbrahim Hacıosmanoğlu istifa mı etti?” ve “TFF Başkanı görevden ayrılıyor mu?” soruları gündeme taşındı.

Ancak şu ana kadar Türkiye Futbol Federasyonu veya Hacıosmanoğlu tarafından görevin bırakıldığına ilişkin resmî bir duyuru yapılmış değil. Bu nedenle Çakar’ın açıklaması şu aşamada iddia niteliği taşıyor.

Ahmet Çakar X

İTALYA MAÇI SONRASI TFF’YE İSTİFA TEPKİSİ

İddia, A Milli Futbol Takımı’nın Bursa’da İtalya’ya 4-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından geldi. Maç sırasında tribünlerden teknik direktör Vincenzo Montella ve TFF yönetimine yönelik istifa tezahüratları yükseldi.

TFF'den açıklama: Hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır!
TFF'den açıklama: Hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır!
İçeriği Görüntüle

Hacıosmanoğlu’nun da karşılaşmanın ilk yarısı tamamlanmadan locadan ayrıldığı aktarıldı. Bu gelişmelerin ardından federasyon yönetimine ilişkin tartışmalar yeniden yoğunlaştı.

HACIOSMANOĞLU İSTİFA ETTİ Mİ?

29 Eylül 2026 akşamı itibarıyla İbrahim Hacıosmanoğlu’nun TFF Başkanlığı görevinden istifa ettiğine ilişkin doğrulanmış bir açıklama bulunmuyor. Ahmet Çakar’ın paylaşımının ardından gözler TFF’den yapılabilecek resmî açıklamaya çevrildi.