Yemen'deki İran destekli Husiler ile uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri arasındaki askeri gerginlik sürüyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın yeni Husi saldırılarına hedef olduğunu duyurdu. El-Maliki, ülkenin doğu bölgesine fırlatılan 5 İHA ile ülkenin güneyini hedef alan 1 İHA’nın engellendiği bilgisini paylaştı.

Husilerin askeri eğitim kampına saldırısında ölü sayısı 58’e yükseldi!
Husilerin askeri eğitim kampına saldırısında ölü sayısı 58’e yükseldi!
İçeriği Görüntüle

Yemen hükümeti: "Husilerin Taiz’e yönelik saldırılarında 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı"

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Taiz vilayetini hedef alan top ve füze saldırıları ile keskin nişancı atışları sonucunda 1’i çocuk 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin yeni saldırılarına hedef olduğunu duyurdu. Yemen İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Husilerin Taiz vilayetinin farklı bölgelerine top ve füze saldırıları ile keskin nişancı atışları gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırılar sonucunda 1’i kız çocuğu olmak üzere 2 sivilin hayatını kaybettiği aktarılırken, "Aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 5 kişi ise yaralanmıştır" ifadelerine yer verildi.

6 sivilin yaralandığı açıklanmıştı
Yemen hükümetinden erken saatlerde yapılan açıklamada, İran destekli Husilerin Taiz vilayetindeki Kahlan köyünde bulunan bir eve bombardıman düzenlediği belirtilerek, "Saldırıda aynı aileden olan ve kadın ile çocuklardan oluşan 6 sivil yaralanmıştır. Yaralılar arasında durumu kritik olan bir kız çocuğu da bulunmaktadır" denilmişti.