Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin savcılık işlemleri tamamlandı. Vahap Seçer, Abdullah Özyiğit ve Ahmet Serkan Tuncer’in de bulunduğu 50 kişi hakkında tutuklama talep edilirken, 10 şüpheli için adli kontrol istendi.
VAHAP SEÇER VE 2 BELEDİYE BAŞKANI MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ
Soruşturma kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı, son gözaltıyla birlikte 60’a yükseldi.
Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 60 şüpheliden 50’si tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Aralarında üç belediye başkanının da bulunduğu şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.
SORUŞTURMA 1 EKİM'DE BAŞLAMIŞTI
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Vahap Seçer, Abdullah Özyiğit ve Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu 59 kişi 1 Ekim’de gözaltına alınmıştı.
Soruşturma dosyasında Mezitli Belediyesinde yaklaşık 1 milyar 10 milyon 914 bin TL, Yenişehir Belediyesinde ise 105 milyon TL kamu zararı oluştuğu iddia ediliyor. Bu iddialarla ilgili yargı süreci devam ediyor.
VAHAP SEÇER HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ Mİ?
Henüz üç belediye başkanı hakkında kesinleşmiş bir tutuklama kararı bulunmuyor. Savcılık, Vahap Seçer, Abdullah Özyiğit ve Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında olduğu 50 şüpheliyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Hakimliğin vereceği karar bekleniyor.




