Kitapta askerlik yıllarından ilk kitabını yayımlama sürecine kadar hayatının farklı dönemlerine ilişkin anılarını paylaşan Pamuk, edebiyat ile resim arasındaki ilişkiyi de kendi deneyimleri üzerinden ele alıyor. Daha önce çeşitli dergi ve yayınlarda yayımlanan yazılar ise gözden geçirilerek kitap için yeniden düzenlendi.

Eserde, fotoğrafçı Ara Güler, yazar Umberto Eco, Paul Auster ve sanatçı Anselm Kiefer gibi isimlerle kurduğu dostluklara ilişkin anlatılar da yer alıyor. Pamuk ayrıca babası Gündüz Pamuk ve Türkiye’nin ilk kadın hukuk profesörü olarak bilinen Türkân Rado hakkındaki anılarını da okurlarla paylaşıyor.

Kitabın bölümlerinden biri, Pamuk’un romanından yola çıkarak kurduğu Masumiyet Müzesine ayrılıyor. Yazar bu bölümde roman ve müze fikrinin ortaya çıkışını, gelişim sürecini ve müzenin kuruluş aşamalarını anlatırken, aynı adlı diziyi de karakterler ve oyuncular üzerinden değerlendiriyor.

Güneydoğu'da bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor!
Güneydoğu'da bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor!
İçeriği Görüntüle

Pamuk’un kişisel arşivinden ilk kez yayımlanan fotoğraf ve çizimlerin de yer aldığı kitap, yazarın akademik çalışmalarını sürdürdüğü Columbia University yıllarından, jüri üyeliği yaptığı Cannes Film Festival deneyimine uzanan geniş bir anlatı sunuyor.