Gaziantep’te 5,6 milyon TL'lik silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu
Gaziantep’te 5,6 milyon TL'lik silahlı ve biber gazlı kuyumcu soygunu
İçeriği Görüntüle

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Alman vatandaşı K.P. ve M.B. isimli iki müştekinin başvuruları üzerine başlatılan soruşturmada, yüksek tutarlı para transferleri, fon işlemleri ve tekne satışıyla ilgili iddialar inceleniyor. Müştekiler, bazı işlemler aracılığıyla kamu gücü ve nüfuzunun kullanıldığını öne sürerken, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettiklerini ve ardından tehdit edildiklerini iddia etti.

752X395 Emir Sarigul Teslim Oldu 1792360870774
Soruşturma kapsamında Ömer Sarıgül, gazeteci Murat Ağırel, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner gözaltına alınmıştı. Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verilmişti.
Firari konumda bulunan Emir Sarıgül avukatıyla birlikte emniyete giderek teslim oldu.

Sarıgül ailesine yönelik soruşturma kapsamında 17 şüpheli adliyeye sevk edildi

Mustafa Sarıgül, Ömer Sarıgül ve Abdurrahman Emir Sarıgül hakkında yürütülen "Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması" soruşturması kapsamında, operasyonlarda yakalanan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 16, 17 ve 18 Ekim tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Omerjpg O L C Dze Eel Um0 O N Uacwjvew

Müştekiler para transferleri ve tehdit iddiasında bulundu
Soruşturma dosyasındaki müşteki beyanlarında, kaynağı belirsiz paraların yurt dışındaki şirketler aracılığıyla yurt dışına çıkarıldığı, yatırım sözleşmelerinde belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı ve suçtan elde edilen gelirlere yasal görünüm kazandırılmaya çalışıldığı iddia edildi.
Müştekiler ayrıca, yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla gazeteci Murat Ağırel aracılığıyla girişimde bulunduktan sonra Abdurrahman Emir Sarıgül tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdü.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında gazeteci Murat Ağırel, Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil ve Mustafa Sarıgül'ün oğlu Ömer Sarıgül'ün yanı sıra Volkan Aslanbaş, Cavidan Tanrah Artuner, Caner Baş, Cihan Durak, Zekai Erdem, Cihat Salman, Selim Daşdemir, Özgür Bölükbaşı, Bayram Özata, Cemil Vasken Barın, Zekeriya Yasemin, Mehmet Ali Aslan, Sadullah Ergün ve Uğur Kurtulan bulunuyor.
Öte yandan, firari konumda bulunan Mustafa Sarıgül'ün oğlu Abdurrahman Emir Sarıgül 18 Ekim günü avukatıyla birlikte emniyete giderek teslim oldu.