Tunceli'de okuyan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, şüphelilerden Altaş'ın yurt dışında olduğu tespit edilmişti. Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, Altaş'ın geçici tutuklanması ve kırmızı bültenle aranması için resmi süreci başlatmıştı. Altaş'ın iade dosyasının hem ABD makamlarına iletilmek hem de Interpol Genel Sekreterliği tarafından kırmızı bülten yayımlanmasını sağlamak üzere ilgili bakanlıklara bildirildiği öğrenilmişti.

Gülistan Doku soruşturmasında hakkında kırmızı bülten çıkartılan firari şüpheli Umut Altaş, ABD güvenlik makamları tarafından gözaltına alındı. Altaş'ın iade sürecinin de başlatıldığı öğrenildi.

İsrail 60 Filistinli esiri serbest bıraktı
İsrail 60 Filistinli esiri serbest bıraktı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma hakkında röportaj vermişti

Altaş, Türkay Sonel'in cinayeti işlediğini bizzat kendisine itiraf ettiğini öne sürerken, ABD'de bulunduğu süre içinde Türkay Sonel ile birkaç kez telefonla görüştüğünü ve artık kaçmayacağını ve bildiği her şeyi yargıyla paylaşacağını belirtmişti

Kaynak: T24