İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından sermaye piyasasında gerçekleştirilen bazı işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Başsavcılığın, Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya ve çocuklarının mal varlıklarına tedbir konulması yönünde talepte bulunduğu aktarıldı.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA'NIN MAL VARLIĞINA TEDBİR TALEBİ

Savcılığın talebi kapsamında taşınır ve taşınmazlara ilişkin satış ve devir işlemleri ile para transferlerinin onaya bağlanması istendi. Ayrıca menkul kıymetlerin dondurulması ve aile adına kayıtlı tapu, gemi ve uçak bilgilerinin tespit edilmesi talep edildi.

Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın bazı hisse ve fon işlemleri üzerinden yüksek miktarda kazanç sağladığı yönündeki iddialar son günlerde kamuoyunun gündemine gelmişti. Söz konusu finansal işlemlere ilişkin iddialar henüz kesinleşmiş bir yargı kararı niteliği taşımıyor.

SAYAN KAYA GÖREVLERİNDEN AYRILDI

Fatma Betül Sayan Kaya, hakkındaki iddiaların ardından AK Parti'de yürüttüğü görevlerden affını istediğini açıkladı. Kaya, yaptığı açıklamada sürecin sağlıklı yürütülmesi ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması amacıyla bu kararı aldığını belirtti.

Dışişleri'nden İsrail'e kınama
Dışişleri'nden İsrail'e kınama
İçeriği Görüntüle

FATMA BETÜL SAYAN KAYA SORUŞTURMASINDA SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Başsavcılığın tedbir talebi, mal varlıkları üzerindeki işlemlerin sınırlandırılmasına yönelik bir soruşturma tedbiri niteliğinde. Soruşturma kapsamında Fatma Betül Sayan Kaya, eşi İlyas Kaya ve aile üyelerine ilişkin hukuki sürecin ilerleyen aşamalarda nasıl şekilleneceği yapılacak resmi açıklamalarla netlik kazanacak.

İstersen bunu bir de daha kısa, son dakika formatında ve daha yüksek tıklanma odaklı başlıkla hazırlayabilirim.