Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı’nın 15’inci Olağan Kongresi, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşkilata gönderdiği yazılı mesaj okundu.
Bahçeli mesajında, MHP’nin siyasi mücadelesi boyunca “milli hedefleri ve Türkiye’nin istikbalini” öncelediğini belirterek, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in Türkiye’nin birlik ve dirliğinin teminatı olmaya devam edeceğini ifade etti.
“Terörsüz Türkiye” vurgusu
Türkiye’nin ve dünyanın belirsizliklerin arttığı bir dönemden geçtiğini belirten Bahçeli, MHP’nin devletin bekası ve milletin geleceği doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.
Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun önemine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“Terörsüz Türkiye vizyonu, sadece güvenlik meselesi olmanın ötesinde kardeşliğimizin güçlenmesi, milli birlik ve dayanışmamızın tahkim edilmesi, kaynaklarımızın milletimizin kalkınmasına yönlendirilmesi ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin önündeki engellerin kaldırılması bakımından tarihi bir öneme sahiptir.”
Bölgesel ve küresel gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, MHP’nin yaklaşımının bu gelişmeler karşısında daha iyi anlaşılacağını savundu.
“Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşüneceğiz”
Bahçeli, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün korunmasının yanı sıra toplumsal huzurun güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, siyasi hareketlerinin seçim hesaplarından bağımsız olduğunu ifade etti.
Bahçeli mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Bin yıllık kardeşliğimizi referans alıp milli birliğimizi ve duruşumuzu koruyacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle sarsılmaz birlik ve bütünlüğünü nesiller boyu muhafaza edeceğiz. Siyasi tarihimiz boyunca olduğu gibi; oy kaygısıyla değil vatan sevdasıyla hareket edeceğiz; gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşüneceğiz.”
Bahçeli, MHP’nin “Türk milletinin birliği, devletin dirliği, milli bekanın korunması ve toplumsal huzurun güçlendirilmesi” konusundaki tutumunu sürdüreceğini belirtti.
MHP lideri ayrıca Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının “Türk milletinin asrı” olması, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gücünün artırılması ve ülkenin bölgesel ve küresel ölçekte daha etkin bir konuma taşınmasının ortak hedefleri olduğunu kaydetti.





