UEFA Konferans Ligi 4. haftasında İrlanda temsilcisi Shamrock Rovers ile karşılaşacak Shakhtar Donetsk, Arda Turan yönetiminde Avrupa arenasına hazırlanıyor. Turan, basın toplantısında savaşın devam ettiği Ukrayna’da bir futbol takımını hazırlamanın zorluklarını paylaştı.
Deneyimli teknik adam, 16 saat süren yorucu İrlanda yolculuğuna dikkat çekerek, “İrlanda’ya 16 saatin sonunda varabildik. Bir profesyonel futbol takımı için bu süreler çok zorlayıcı. Bu sebeple 16 saatlik yolculuğun ardından mecburen özel, daha hafif bir antrenman programı uygulayacağız” dedi.
'Olumlu bakmayı öğrendim'
Ukrayna’da teknik direktörlük yapmanın psikolojik zorluklarına dair sorulara yanıt veren Turan, Ukrayna halkının direncinden ilham aldığını belirtti:
“Bana sorsanız şu an 100 tane olumsuz şey sayabilirim. Ancak ben her şeye olumlu tarafından bakmayı Ukraynalılardan öğrendim. Oraya ilk gittiğimde bomba patlıyordu. İnsanlar ‘Tamam füze atıldı, geçti’ diyorlardı. Dron saldırıları onlar için artık bir sorun olarak bile görülmüyor. Bu duruşa çok büyük saygı duyuyorum.”
Barış çağrısı
Turan, savaşın özellikle çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekerek, duygusal mesajlar verdi:
“Şu anda savaşın zamanı değil. Mars’ı, diğer gezegenleri düşünebilirlerdi. Çocuklar için hayat çok zor. Eğer Kiev’de sadece bir gece yaşarsanız, bir daha futbol hakkında konuşamazsınız. Ama bu insanlar bunu başardılar, futbolu yaşatıyorlar. Ukrayna halkını seviyorum ve onları ailem gibi hissediyorum. Oyuncularım sahada kazansa da kaybetse de benim için sorun değil, ben onlar için buradayım.”
UEFA Konferans Ligi
Arda Turan yönetimindeki Shakhtar Donetsk, UEFA Konferans Ligi’nde Shamrock Rovers’a konuk oldu. Maç sonucunda Donetsk 1-2 galip gelmeyi başardı.





