Kasa arkasında sigara olmayacak

Sağlık Bakanlığı'nın sigara kullanımının azaltılmasını hedefleyen tütün düzenlemesiyle ilgili yeni çalışmasında sona geldi. Habertürk'ün haberine göre sigaranın görünürlüğü azaltılması için satış yerlerinde tütün ürünleri kasa arkasından kaldırılacak. Marketlerde tütünle ilgili hiçbir şey görünmeyecek.

Mahir Polat’ın ev hapsi kaldırıldı
Mahir Polat’ın ev hapsi kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Parklarda yasaklanacak

Taslak çalışmanın bir diğer maddesi ise çocukların tütün kullananları görmesini engellemek. Bu kapsamda oyun alanlarına, parklar ve bahçelere düzenleme getirilecek. Park, bahçe ve oyun alanlarında sigaranın görünürlüğü azaltılacak.

Kapalı alanlarda sigara kullanımına yönelik de mevzuatta değişikliğe gidilecek. Elektronik sigara gibi yeni nesil tütün ürünlerinin zararsız olduğu algısı ortadan kaldırılacak.

Kaynak: Haber Türk