Uğur Dündar, 2001 yılında Star TV’de görev yaptığı döneme ilişkin bir anısını paylaşarak Şile’de Sedat Peker’e ait olduğu belirtilen bir yapıyla ilgili yıkım görüntülerinin kendilerine ulaştırıldığını ve bu görüntüleri yayınladıklarını ifade etti. Dündar’ın anlatımına göre İstanbul Emniyet Müdürü, belediyenin yıkamadığı, hazine arazisine taşan bölümlerin kolluk ekiplerince yıkıldığını belirterek görüntülerin yayınlanmasını talep etti.

ŞİLE’DEKİ YIKIM GÖRÜNTÜLERİ STAR TV’YE ULAŞTI

Dündar’ın aktardığına göre, İstanbul Emniyet Müdürü kendisine, “Şile’de Sedat Peker’e ait olan ve hazine arazisine taşan bölümleri yıktık. Çünkü belediye bunu yıkamıyor, gücü yetmiyor. Bunları görüntüledik ancak kimse yayınlamaya cesaret edemiyor” dedi. Bunun üzerine söz konusu görüntülerin Star TV’ye gönderildiğini belirten Dündar, kendisine “Yayınlayabilir misiniz?” diye sorulduğunu anlattı.

Uğur Dündar, bu talebe verdiği yanıtı ise, “Değil Sedat Peker, mezardan babam çıksa yayınlarım” sözleriyle aktardı. Dündar’ın ifadelerine göre, görüntüler geldikten sonra yayın öncesinde incelendi ve yıkımın dozerler ile kepçelerle gerçekleştirildiği görüldü. Dündar, bu görüntülerin Star TV’de yayınlandığını dile getirdi.

“SEDAT PEKER CEPHESİNDEN ARAYAN OLMADI” İFADESİ

Dündar, yayın sonrasında Sedat Peker cephesinden herhangi bir telefon ya da geri dönüş almadıklarını söyledi. Dündar’ın anlatımında, benzer yayınların ardından kimi zaman yayın yapan kişilerin aranabildiği, “Bunun hesabı sorulacak” şeklinde ifadelerle karşılaşılabildiği kaydedildi. Ancak bu olayda böyle bir durum yaşanmadığını belirten Dündar, bir süre sonra gündemin değiştiğini ve konunun kapandığını düşündüklerini ifade etti.

Dündar, süreç boyunca herhangi bir temas kurulmadığını, bunun da kendileri açısından dikkat çekici olduğunu söyledi. Yıkım görüntülerinin yayınlanmasının ardından geçen süre içinde herhangi bir tehdit ya da uyarı gelmediğini belirten Dündar, ilerleyen dönemde Şile’de yaşadığı bir karşılaşmayı da anlattı.

AİLESİYLE ŞİLE’YE GİDİŞİNDE YAŞANAN KARŞILAŞMA

Uğur Dündar, bir süre sonra eşiyle birlikte Şile’ye tatile gittiklerini, o günlerde bölgede fırtına olduğunu sonradan fark ettiklerini aktardı. Dündar’ın anlatımına göre, sabah saatlerinde iki yaşındaki oğluyla birlikte çevreyi görmek için yürüyüşe çıktı. Bir noktada karşılarına bir kişinin çıktığını ve “Bundan sonrası şahıs arazisidir” dediğini belirten Dündar, arazinin kime ait olduğunu sorduğunu söyledi.

Dündar, görevlilerin kendilerine arazinin sahibini işaret ettiğini, diğer tarafın ise hazineye ait olduğunu belirterek “Çocuk parkı hâline getirdik, halka açtık” dediklerini anlattı. Dündar’ın ifadelerinde, bu bölümün halka açık bir alan olarak düzenlendiği ve farklı bir kullanım amaçlandığı vurgulandı.

Erdoğan, Meloni ile telefonda görüştü
Erdoğan, Meloni ile telefonda görüştü
İçeriği Görüntüle

HAVUZ BAŞINDAKİ KİŞİNİN SEDAT PEKER OLDUĞUNU ANLADI

Dündar, arazinin sınırına yakın bir noktada bir yüzme havuzu gördüğünü, şortlu bir kişinin bulunduğunu ve etrafında 7-8 kişinin oturarak onu dinlediğini anlattı. Dündar, bir süre sonra bu kişinin Sedat Peker olduğunu fark ettiğini belirterek, o an yaşadıklarını aktardı.

Dündar, daha önce yayınlanan Şile’deki yıkım görüntülerini hatırladığını ve “Biz o haberi yayınladık ya, bir anda jeton düştü” sözleriyle o anki bağlantıyı kurduğunu söyledi. Dündar, oğluna “Hemen buradan kaçalım” dediğini, hızlı şekilde eşyalarını toplayarak bölgeden ayrıldıklarını ve başka bir semte geçtiklerini belirtti.

Dündar’ın anlatımına göre, bu karşılaşma sırasında herhangi bir temas gerçekleşmedi ve taraflar arasında bir görüşme olmadı. Olayın ardından da uzun süre herhangi bir iletişim kurulmadı.

UĞUR DÜNDAR VE SEDAT PEKER’LE İLGİLİ SONRAKİ İFADELER

Uğur Dündar, daha sonra Sedat Peker’in yurtdışına çıktıktan sonra kendisiyle ilgili bir söz söylediğini duyduğunu aktardı. Dündar’ın aktardığı ifadeye göre, Sedat Peker “Uğur abi bizim evin oraya gelmiş ama bizimle görüşmeden gitmiş. Keşke Uğur abi bana misafir olsaydı ve sohbet etseydik” dedi. Dündar, bu sözlerin kendisine ulaştığını, ayrıca Peker’in kitap okuduğuna dair bir izlenim edindiğini belirtti.

Dündar, Sedat Peker’i geçmişte “Bağdat Caddesi’nde uyuşturucu satanları cezalandırdı” şeklindeki haberlerle tanıdıklarını ifade ederek, Şile’deki karşılaşmada gördüğü tablonun kendi açısından dikkat çekici olduğunu dile getirdi. Dündar’ın paylaşımı, 2001’de Star TV’de yayınlanan Şile’deki görüntüler ve sonrasında yaşandığını söylediği karşılaşma üzerinden gündeme geldi.

Kaynak: Haber Merkezi