Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2026-2027 sezonunun ilk haftasında 9 Eylül Çarşamba günü Sporting'e konuk olacak. José Alvalade Stadı'ndaki kritik karşılaşma öncesinde Portekiz temsilcisinin teknik direktörü Rui Borges'in kadro planı da şekillenmeye başladı.
SPORTING GALATASARAY MAÇINDA KADROYU DEĞİŞTİREBİLİR
Portekiz basınından A Bola'nın haberine göre Rui Borges, Galatasaray karşılaşmasında takımın ana yapısını korurken bazı bölgelere müdahale etmeyi planlıyor.
Sporting'in genişleyen kadrosu nedeniyle teknik heyetin yoğun maç takviminde oyuncuların fiziksel durumunu da dikkate aldığı belirtildi. Bu doğrultuda savunma ve orta sahada iki değişiklik yapılabileceği ifade edildi.

EDUARDO QUARESMA İLK 11'E DÖNEBİLİR
Sporting'in Galatasaray karşısındaki ilk sürprizinin savunmada yaşanabileceği aktarıldı. Son iki karşılaşmada ilk 11'de görev almayan Eduardo Quaresma'nın Zeno Debast'ın yerine sahaya çıkma ihtimali bulunuyor.
Sakatlığının ardından yeniden forma giymeye başlayan Debast'ın fiziksel olarak fazla zorlanmak istenmediği ve teknik heyetin oyuncunun yükünü kontrollü şekilde artırmayı düşündüğü kaydedildi.
Sporting savunmasında Ibrahima Ba'nın sakatlığı da Quaresma'nın forma şansını yükselten bir diğer gelişme olarak gösterildi. 24 yaşındaki Portekizli stoper, temmuz ayında Sporting ile sözleşmesini 2031 yılına kadar uzatmıştı.
ORTA SAHADA SILAS ANDERSEN SÜRPRİZİ
Rui Borges'in ikinci değişiklik ihtimali ise orta sahada bulunuyor. Sezon öncesinde İsveç temsilcisi Häcken'den Sporting'e transfer olan Silas Andersen'in Galatasaray karşılaşmasında ilk 11 için değerlendirildiği belirtildi.
1.90 metre boyundaki Danimarkalı ön liberonun, orta sahanın merkezinde görev yapan Sergi Altimira veya Issa Doumbia'dan birinin yerine forma giyebileceği ifade edildi.
22 yaşındaki Andersen şu ana kadar Sporting formasıyla sınırlı süre almasına rağmen özellikle fizik gücü ve orta sahadaki mücadele kapasitesiyle teknik heyetin alternatiflerinden biri konumunda bulunuyor.
RUI BORGES'TEN KONTROLLÜ ROTASYON
Portekiz basınında yer alan değerlendirmeye göre Rui Borges'in amacı Galatasaray karşısında kapsamlı bir kadro değişikliği yapmak değil. Sporting teknik heyetinin, takımın oyun yapısını bozmadan belirli bölgelerde rotasyona gitmeyi planladığı belirtiliyor.
Sporting'in UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda Eduardo Quaresma ve Silas Andersen'in yanı sıra Gonçalo Inácio, Zeno Debast, Sergi Altimira, Issa Doumbia, Geny Catamo, Fotis Ioannidis ve Luis Suárez gibi isimler de bulunuyor.
SPORTING GALATASARAY MAÇI 9 EYLÜL'DE
Sporting ile Galatasaray arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşaması karşılaşması 9 Eylül Çarşamba günü Lizbon'daki José Alvalade Stadı'nda oynanacak. Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak mücadele öncesinde Eduardo Quaresma ve Silas Andersen'in ilk 11'e girip girmeyeceği, Rui Borges'in açıklayacağı maç kadrosuyla kesinlik kazanacak.




