ÖZEL HABER

Aybuke ULUSAN/Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Her günün, kadınlar günü gibi olmasını temenni eden kadınların gözü ise, erkeklerden gelecek bir çiçekte.

Ankara’da 20 yıldan beri çiçekçilik yapan Gülizar Teyze, kendi gününde çalışan emekçi kadınlardan biri.

çi

20 yıldır Mustafa Kemal Caddesinde çiçekçilik yapan Gülizar Ulusoy’la, çiçekler ve kadınlar hakkında konuştuk. Gülizar teyze, muhabirimiz Aybuke Ulusan’ın mikrofonuna şunları anlattı:

“Kadınlar evin meleğidir, bilene…”

 – Gülizar Ulusoy: Bugün bin tane aldık karanfilden, inşallah satılır. İş yerleri için tek tek karanfil alıyorlar hep. Normal günde pek gitmez karanfil, az alırız o yüzden. Sevgililer Günü’nde gül gider daha çok. Bu sene deprem sebebiyle güllerimiz elimizde kaldı. Millet güle vereceği çiçeğin parasını, oraya bağışladı.

ç

‘Bugün çiçek veriyorlar, yarın dövüyorlar’

– Gülizar Ulusoy: Bir gün değil, her gün kadınlar günü olsun. Bir gün hatırlanmak değil, her gün hatırlanmak istiyoruz. Kadına saygı olsun, saygı. Kadınlar evin meleğidir, kendini bilene. Kadınsız ev hiçbir şeye benzemez. Biz babamızı kaybedeli 37 sene oldu. Anne her yere sığıyor da, baba sığmıyor.

Bayramda emeklilere yüzde 10 indirim var! Bayramda emeklilere yüzde 10 indirim var!

çç-2

‘Hiç öyle karıma bir çiçek alayım’ diyen yok!

- Gülizar Ulusoy: Normal günde böyle yoğunluk olmaz. Hiç öyle karıma bir çiçek alayım diyen yok. Anca doğum günü olacak, yıl dönümü olacak da öyle. Ya da korkacak karısından, eli maşalı olacak. Hoş bugün almayan, ‘kadınlar günü neymiş’ diyen de çok var.

‘20 senedir buradayım, köyüm burası oldu benim’

 – Gülizar Ulusoy: Tokatlıyım ben aslen, 20 sene oldu buraya geleli. Köyüm burası oldu benim. O zamanlar her yerde Barış isimli dükkanlar mevcuttu, geldik konuştuk. Bizim size ihtiyacımız var açalım buraya tamam ama adı Barış olsun dediler, tamam dedik. Ben şu karanfili 1 TL’ye sattığımı bilirim, şimdi 20 TL. Gülün tanesi 50 TL oldu. 5 TL’ydi. Her şey artıyor, hayat zorlaşıyor.

Çiçekçilerde kadınlar günü yoğunluğu

Gülizar Ulusoy, özellikle iş yerlerinin, kadınlar günü için gösterdiği yoğun talebe yetişmekte zorlandı. Öğle arasında kadın çalışanların masasına karanfil koyularak mutlu edilme talebini takdir eden Ulusoy, “Keşke her gün olsa, yarım elma, gönül alma” ifadelerini kullandı.