ABD Başkanı Donald Trump, Nijerya'ya yönelik olası bir harekat için Savaş Bakanlığı'na hazırlık emri verdi. Trump, Truth Social hesabından paylaştığı mesajda, "Nijerya hükümeti Hristiyanların öldürülmesine izin vermeye devam ederse, ABD Nijerya'ya sağladığı tüm yardım ve desteği derhal kesecek" ifadelerini kullandı.
ABD'nin 'İslamcı teröristleri tamamen yok etmek için' tüm silahlarıyla bu ülkeye girebileceğini belirten ve "Savaş Bakanlığı'na olası bir harekata hazırlıklı olması talimatını veriyorum. Saldırırsak, hızlı, acımasız ve tatlı bir saldırı olacak! Tıpkı terörist haydutların sevgili Hristiyanlarımıza saldırdığı gibi" diyen Trump, Nijerya hükümetine hızla harekete geçme çağrısında bulundu.
Nijerya, uzun zamandır ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve IŞİD'in Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya.



