’in 13 Haziran'da başlattığı "Yükselen Aslan" saldırısı ve 'ın "Gerçek Vaat" adını veridği misillemesiyle başlayan altıncı güne girdi.

'in saldırılarında Genelkurmay Başkanı Bakıri ve Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami gibi üst düzey askeri yetkililerin de aralarında olduğu en az 224 kişi öldü.

İran ise insansız hava araçlarının (İHA) yanı sıra yüzlerce balistik ve hipersonik füze fırlattığı misillemesinde ise Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa'yı hedef aldı.

İsrail'in hava savunma sistemi "Demir Kubbe"yi aşan füzeler nedeniyle İsrail'de en az 24 kişi hayatını kaybetti.

Karşılıklı saldırılar altıncı gece de devam etti.

İsrail-İran savaşı dolayısıyla uçuş iptallerinin yaşanması üzerine İsrail'e geri dönemeyen İsraillileri taşıyan ilk uçağın bugün Ben Gurion Havalimanı'na ulaştığı belirtildi. Söz konusu yolcu uçağının El Al havayolu şirketine ait olduğu ve Kıbrıs'taki Larnaka'dan İsraillileri İsrail'e geri getirdiği belirtildi.

Öte yandan, İsrail sivil havacılık kurumu, uçuş iptallerinin bugün yerel saatle 14.00'e kadar uzatıldığını açıkladı.

İsrail hava savunma sistemlerinin bu gece İran'dan atılan füzelere karşı koymada başarısız olması üzerine, birkaç füzenin İsrail'e düşmesi sonucu yangın çıktığı ve bir binada hasar meydana geldiği bildirildi.

İsrail ordu radyosunun haberinde, bazı haberlerde İran'a ait birkaç füzenin İsrail'e düştüğünün belirtildiği ifade edildi.

Ordu radyosu füzelerin düştüğü yerleri belirtmezken, İsrael Hayom gazetesi ilk belirlemelere göre en az iki füzenin Kudüs'e ve Tel Aviv yakınlarındaki Şaron bölgesine düştüğünü bildirdi.

Kanal 12'nin haberinde ise İran'ın füze saldırıları sonucu İsrail'in orta kesimindeki bir binada hasar meydana geldiği, itfaiye ekiplerinin de yangın çıkan 20 araca müdahale ettiği aktarıldı.

Haberde, kuzey bölgesinde bir binanın üzerine füze parçaları düştüğü, açık alanlarda ise İran füzeleri veya parçalarının düşmesi sonucu çok sayıda yangın çıktığı kaydedildi.

İSRAİL: İRAN'DAKİ SANTRİFÜJ VE SİLAH ÜRETİM TESİSLERİNİ VURDUK

İsrail ordusu, İran'a düzenlediği son saldırılarda bir santrifüj üretim tesisi ile birden fazla silah üretim alanını vurduğunu iddia etti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 50'den fazla savaş uçağının son birkaç saat içinde başkent Tahran bölgesinde bir dizi hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, bu saldırıların amacının "İran'ın nükleer silah geliştirme programını sekteye uğratma çabalarının bir parçası" olduğu ve "Tahran'daki bir sentrifüj üretim tesisinin hedef alındığı" ifade edildi.

İsrail ordusu, saldırılar sırasında pek çok silah üretim tesisinin vurulduğunu, bunların arasında karadan karaya füzelerin oluşturulmasında kullanulan ham madde ve parçaların üretimi için kullanılan tesislerin de olduğu ileri sürüldü.

KUDÜS VE TEL AVİV'E FÜZELER DÜŞTÜ, YANGINLAR ÇIKTI

İran'dan atılan onlarca füzeden bazıları İsrail hava savunma sistemlerini aştı.

İsrail ordu radyosu nun haberinde, bazı haberlerde İran'a ait birkaç füzenin İsrail'e düştüğünün belirtildiği ifade edildi.

Ordu radyosu füzelerin düştüğü yerleri belirtmezken, İsrael Hayom gazetesi ilk belirlemelere göre en az iki füzenin Kudüs'e ve Tel Aviv yakınlarındaki Şaron bölgesine düştüğünü bildirdi.

Kanal 12'nin haberinde ise İran'ın füze saldırıları sonucu İsrail'in orta kesimindeki bir binada hasar meydana geldiği, itfaiye ekiplerinin de yangın çıkan 20 araca müdahale ettiği aktarıldı.

Hamaney'in danışmanından 'taviz yok' açıklaması
Hamaney'in danışmanından 'taviz yok' açıklaması
İçeriği Görüntüle

Haberde, kuzey bölgesinde bir binanın üzerine füze parçaları düştüğü, açık alanlarda ise İran füzeleri veya parçalarının düşmesi sonucu çok sayıda yangın çıktığı kaydedildi.

İSRAİL İMAM HÜSEYİN ÜNİVERSİTESİ'Nİ VURDU

İsrail güçleri Tahran’ın kuzeydoğusundaki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırı düzenledi.
Tahran’ın kuzeydoğusundaki Hakimiye semti yakınlarında yer alan Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı İmam Hüseyin Üniversitesi'ne saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi.

ABD İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNİ 20 HAZİRAN'A KADAR KAPATTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'teki İsrail Büyükelçiliği'nin bugünden cumaya kadar kapalı olacağını duyurdu.

İngiltere de Orta Doğu'daki önlemlerini artırdığını duyurdu. Bölgeye ilave Kraliyet Hava Kuvvetleri jetleri gönderildiği açıklandı.

İSRAİL RAFİNERİLERİ VE FÜZE ÜRETİM TESİSLERİNİ HEDEF ALDI

İsrail medyası jetlerin Tahran'da petrol rafinerilerini vurduğunu duyurdu.

Ayrıca Reuters, İsrail güçlerinin ekim ayında da saldırı düzenlediği füze üretim tesisini vurduğunu belirtti.

Tahran'da şiddetli patlama sesleri duyulmaya devam ediyor.

Tel Aviv'de de gece boyu uyarı sirenleri çalmaya devam etti.

İRAN: FETTAH FÜZELERİMİZ DÜŞMAN HAVA SAHASINA HAKİM OLDU

Karşılıklı saldırılar devam ederken, ilerleyen saatlerde İran Devrim Muhafızları "Fettah füzelerimiz düşman savunmasını aşarak İsrail hava sahasında tam hakimiyet sağladı" açıklaması yaptı.

İSRAİL, TAHRAN'A YENİ SALDIRI BAŞLATTI

İsrail İran'ın petrol tesislerini de vurdu.

İsrail ordusu, İran'ın başkenti Tahran’a yönelik yeni bir hava saldırısı dalgası başlattığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan kısa açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri şu anda Tahran bölgesinde bir dizi saldırı gerçekleştiriyor." ifadesi kullanıldı.

TAHRAN'DA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

Tahran'da şiddetli patlamalar meydana geldi.

İsrail medyası jetlerin Tahran'da petrol rafinerilerini vurduğunu belirtti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in saldırılarına karşılık vermeye devam edeceklerini ve onlarla asla pazarlık yapmayacaklarını vurguladı.

Hamaney’in sosyal meyda hesabından Arapça paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, "Terörist siyonist rejimle kararlılıkla mücadele edilmelidir. Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız." ifadeleri yer aldı.

İSRAİL'DEN GENİŞ BİR BÖLGEYE SALDIRI TEHDİDİ

İsrail ordusu gece yarısı İran'ın başkenti Tahran'da geniş bir bölge için tahliye uyarısı yayınlayarak saldırı tehdidinde bulundu.

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından Tahran'ın bir bölgesinin kırmızı renkle işaretlendiği bir harita yayınladı.

Tahran'ın 18'inci bölgesinde bulunanlara burayı terk etme çağrısı yapan Adraee, İran yönetiminin altyapılarına saldıracaklarını açıkladı.

BEYAZ SARAY YETKİLİSİ DUYURDU: TRUMP VE NETANYAHU GÖRÜŞTÜ

ABD ve İsrail medyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran'a yönelik saldırılarına katılmayı değerlendirdiği öne sürüldü.

"Hamaney'in nerede saklandığını biliyoruz. İran'ın 'sözde' lideri kolay bir hedef" diyen Trump, "Hamaney'i en azından şimdilik ortadan kaldırmayacağız ama sabrımız tükeniyor" diyen ve İran'a yönelik "Kayıtsız şartsız teslim olun" çağrısı yapan Trump ilerleyen saatlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla telefonda görüştü.

Beyaz Saray yetkilileri, ulusal güvenlik toplantısının ardından Trump-Netanyahu görüşmesini teyit etti.