Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bu sabah adliyeye getirilen dört şüpheliden eski polis memuru Gökhan Ertok ve olay zamanı Tunceli İl Özel İdaresi’nde görevli olan Erdoğan Elaldı tutuklandı. Ertok'un 'delilleri yok etme', Gülistan Doku'ya son temas eden kişi olduğu öne sürülen Elaldı'nın ise ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandığı öğrenildi.

Gökhan Ertok neyle suçlanıyor?
Polislikten ihraç edilen Ertok'un, Gülistan Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia ediliyor. Gülistan Doku kaybolduktan 13 gün sonra telefonunun SIM kartının Gökhan Ertok tarafından kullanıldığı belirlendi.
Şüpheli sıfatıyla dosyaya giren ve gözaltına alınan Gökhan Ertok’un HTS kayıtları ve banka dokümanları üzerinde yapılan incelemede, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ve yine gözaltında bulunan eski koruma polisi Şükrü Eroğlu ile görüşme trafiği ve birden fazla para transferi gerçekleştirdiği tespit edildi.
Savcılık, şüphelinin Gülistan Doku’nun sosyal medya hesabına ‘şifremi unuttum’ yöntemiyle tek kullanımlık şifre alarak giriş yaptığı ve arkadaş listesinden iki kişiyi sildiği belirlendi. Gökhan Ertok, ilk sorgusunda Gülistan Doku’nun sosyal medya hesabına girdiğini, ancak sim kartı bir telefona taktığını hatırlamadığını öne sürerek avukat talep etti. Tunceli Barosu’nun, Gülistan Doku dosyasındaki şüphelileri savunmama kararı alması üzerine, şüpheli için Elazığ’dan avukat görevlendirildi.
"SIM kartı valinin koruma polisi verdi"
Edinilen bilgilere göre Ertok, Gülistan Doku’ya ait SIM kartın kendisine dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in yakın koruma polisi Şükrü Eroğlu tarafından verildiğini öne sürdü. Ertok ayrıca, Tuncay Sonel’in Gülistan’ın WhatsApp yazışmaları ile sosyal medya mesajlaşmalarındaki önemli verilerin silinmesi yönünde talimat verdiğini iddia etti. Ertok, SIM kartta herhangi bir veriyi silmediğini belirterek suçlamaları reddetti.
Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020'de kaybolmuştu. Genç kızın kaybolmasına ilişkin soruşturmada dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in de arasında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.




