TBMM’de, AK Parti'nin kapalı grup toplantısında, 28'inci dönem ikinci devrede görev yapacak grup yönetimi için seçim yapıldı. Kapalı grup toplantısının ardından, Abdullah Güler, toplantı salonundan ayrılırken gazetecilerin, TBMM Başkanlığı’na sunulması beklenen kanun teklifiyle ilgili sorularını yanıtladı.

"Teknik sıkıntılar var"

Kanun teklifinin bugün TBMM Başkanlığı’na sunulup sunulmayacağı sorusuna Güler, “Bitirirsek arzu ediyoruz ama bitmeyebilir, yarına kalabilir. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Teklif taslağında yer alacağı belirtilen 31 Temmuz 2023 öncesini kapsayan Kovid ile ilgili düzenleme konusunda anlaşmazlık olup olmadığı sorusuna Güler, “Anlaşmazlık değil de teknik bazı sıkıntılar var. Kovid bir infaz düzenlemesi değil, idari tedbir. İdari tedbirin varlığı olmalı” dedi.

Dışişleri Bakanlığından Suriye’deki terör saldırısıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığından Suriye’deki terör saldırısıyla ilgili açıklama
İçeriği Görüntüle

Teklifle ilgili tartışmalar

İnfaz ile ilgili düzenlemenin "örgütlü suçlardan" hüküm giyenleri de kapsaması halinde FETÖ’den cezaevinde olanların da yararlanacağı gerekçesiyle bu düzenlemeye karşı çıkanlar olduğu belirtiliyor. Bir kesim ise eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlemenin herkesi kapsaması gerektiğini savunuyor. Bazı muhalefet partileri de düzenleme içinde KHK hükümlülerinin de olması gerektiğini savunuyor.