TFF, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, 21 Şubat'ta sosyal medya platformu X'ten "Galatasaray'ı bu oyunlarla durdurmazsınız" başlığıyla yayımlanan açıklama gerekçe gösterilerek "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu. Yapılan disiplin sevkleri açıklamasında Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın ve Sakarayaspor'dan ayrılan Caner Erkin de yer aldı.

Atletico Madrid son 16'da
Atletico Madrid son 16'da
İçeriği Görüntüle

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"3- GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 21.02.2026 tarihinde oynanan TÜMOSAN KONYASPOR-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) 21.02.2026 tarihinde yayınlanan ve kulüp resmi internet sitesinden 22.02.2026 tarihinde yayınlanan paylaşımlardaki açıklamalarda yer alan “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

GALATASARAY A.Ş. Kulübü Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK’in kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) 21.02.2026 tarihinde yayınlanan ve kulüp resmi internet sitesinden 22.02.2026 tarihinde yayınlanan paylaşımlardaki açıklamalarda yer alan “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- ZECORNER KAYSERİSPOR Kulübü’nün 22.02.2026 tarihinde oynanan ZECORNER KAYSERİSPOR-HESAP.COM ANTALYASPOR Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

ZECORNER KAYSERİSPOR Kulübü Başkanı NURETTİN AÇIKALIN’ın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarıncatedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

13- SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 23.02.2026 tarihinde oynanan ÖZBELSAN SİVASSPOR-SAKARYASPOR A.Ş. Trendyol 1. Lig müsabakasındaki “5 futbolcusunun sarı kart ve 1 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

SAKARYASPOR A.Ş. Kulübü futbolcusu CANER ERKİN’in aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 24.02.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Ne olmuştu?

TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray'ı evinde 2-0 mağlup etti. Cimbom'dan mağlubiyet sonrası, "Galatasaray'ı bu oyunlarla durduramazsınız!" başlığıyla sert bir açıklama geldi. Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ederek, "Sezon sonunda şampiyon olduğumuzda onu da iptal etmek için şimdiden hazırlığınızı yapın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi