CHP İletişim Koordinatörü Ali Haydar Fırat, CHP’de yeni yönetim sürecine ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. TV100 yayınında konuşan Fırat, Ankara kulislerinde konuşulan gelişmeleri değerlendirerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde parti yönetiminde bazı değişikliklere gidebileceğini öne sürdü.
Fırat, Kılıçdaroğlu’nun pazartesi günü grup başkanvekillerine ilişkin atamalar gerçekleştirmesinin beklendiğini söyledi. Bu süreçte Meclis grubunda yeni görevlendirmelerin yapılabileceğini ifade eden Fırat, parti içindeki bazı tartışmaların da devam ettiğini belirtti.

Fırat şu ifadelere yer verdi:
"Çok yüksek olasılıkla grup başkanvekillerine ilişkin bir atama yapılacak. Burada temel mesele, Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un bir irade ortaya koyması gerekiyor. Grup başkanvekillerinin nasıl seçileceğine ilişkin, genel başkanın izni olmadan ve bir sorumluluk duygusu taşımadan yapılan seçimin hem hukuki olarak hem de meşruiyet açısından kabul edilebilirliği yok.
İsimler henüz belli değil. Çok farklı isimler var. Kılıçdaroğlu’nun önünde mutlaka birileri öne çıkacaktır ve belirlenecektir. Bir takım yazışmalar yapılıyor. Genel merkez ile Meclis Başkanlığı arasında, örneğin odaların boşaltılması yeni grup başkanvekilleri için gündemde. Çünkü düşürülen grup başkanvekilleri var ve odaları boşaltmamakta ısrar ediyorlar. Her kararı bir çatışma atmosferine dönüştürmek istiyorlar. “Gideceğiz” diyorlar ama her kararı çatışma ortamına çevirip burada nasıl büyük bir parça koparabiliriz bunun çabasını veriyorlar.
Kılıçdaroğlu’nun tavrı son derece net: Hiçbir biçimde “Ben kendi partililerimi asla karşı karşıya getirmem” diyor.
Mümkün mertebe ılıman bir atmosferin, bir barış atmosferinin partiye hâkim kılınması için çaba gösterecek. Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinde de özellikle üç büyükşehir için bunu söyleyebilirim: Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanlıkları değişebilir. Büyük olasılıkla böyle bir süreç yaşanacaktır."
Fırat’ın açıklamalarında öne çıkan bir diğer başlık ise il örgütleri oldu. CHP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanlıklarında değişime gidilebileceğini savunan Fırat, bu konuda önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler yaşanabileceğini dile getirdi. Ancak söz konusu iddialara ilişkin parti yönetiminden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.





