Volkan ESER/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Türkiye’nin barışa sunduğu katkı, bütün dünyada alkışlarla karşılandı.

Müzakerenin İstanbul’da yapılacak olması, ülkede de sevinçle karşılanırken, AK Parti cephesinden ‘Bu tarihi bir ilk’ açıklaması geldi.

Tüm Dünya liderleri Sayın Erdoğan’ı takip etmeli

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek, Türkiye’nin artık dünyaya yön veren bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, artık dünyaya yön verebilecek bir lider olduğunu ifade eden Berdibek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şöyle bir cümle var; ‘Nereden nereye.’ Geçmişte liderler bazında diplomasi atağımızla bugünkü farkındalığımız ortada, toplum da bunu çok net bir şekilde görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, artık dünyaya yön verebilecek bir lider. Eskiden bize yön verenlere, şimdi biz yön veriyoruz. Bu yüzden, bu diplomasi tarihinin bir zaferi olacaktır. Çok önemli bir konu, aslında bütün dünyanın gıpta ile baktığı ve her ülkenin kendi topraklarında böyle bir barışa ev sahipliği yapma adına bir beklentileri var. Ama bunu yine mazlumların sesi, kimsesizlerin kimsesi, dünya lideri, milletin bekçisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi çözer. Bu konu İstanbul’da çözüme ulaşırsa, belki de dünyaya yepyeni bir imaja kavuşacak. Bu barıştan sonra, yeniden bir yapılanma olmalıdır dünyanın güvenliği için. Bu da bir ilk olacaktır ve Türkiye’den yükselecektir. Ben bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızı tüm dünya liderlerinin takip etmesi gerektiğine inananlardanım. Bu büyük bir zafer.’’