Volkan ESER/ Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur’da, değişim ve dönüşüm hızla devam ediyor. Terör olaylarında en çok zarar gören yerleşim birimi olan Sur’da, tarihi ve kültürel mekanlar bir bir restore edilerek, eski ihtişamına kavuşturuluyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan, birçok eserin bulunduğu Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki değişim ve dönüşümün yanı sıra, Sur’un cazibe merkezi haline getirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, terör örgütü üyelerinin yakıp yıktığı tarihi varlıklar, yeniden canlandırıldı.

Diyarbakır’ın birçok ünlü isminin mezun olduğu Süleyman Nazif İlköğretim Okulu Binası, hendek olaylarında terör örgütü üyeleri tarafından tahrip edilmişti.

Sur’un yeniden cazibe merkezi haline gelmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü, tarihi okul binasının restorasyonunu üstlenmiş ve çalışmalar titizlikle sürdürülmüştü.

Restore çalışmaları geçtiğimiz gün tamamlanan ve eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşturulan tarihi bina, bundan böyle Sur İlçe Kaymakamlığı binası olarak hizmet verecek.

15 Ocak’ta taşınıyoruz

Sur İlçe Kaymakamı ve Sur Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, restore edilen tarihi binanın, bundan böyle Kaymakamlık binası olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yeni Journal’a konuşan Çiftçi, şunları söyledi: “Bina, terör olaylarında ciddi anlamda tahrip edilmişti. Sur ilçemizin ihyası için başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü, binanın restorasyonunu gerçekleştirdi. Yeni konsepte uygun dizayn edilen binayı, Kaymakamlık binasına dönüştürdük. 15 Ocak’tan itibaren Sur İlçe Kaymakamlığımız bu binada hizmet verecek.’’