Murat KARATAŞ/ Daha önce Korona virüs fırsatçılığı yaparak, şehirlerarası otobüs biletleri fiyatına fahiş oranlarda zam yapan yolcu taşıma firmaları, şimdi de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in tatil açıklamasıyla birlikte fırsatçılığı devreye koydu.

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk ara tatilinde, 15-19 Kasım tarihleri arasında öğrencilerle birlikte, öğretmenlerin de izinli sayılacağı açıklamasıyla birlikte, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları, fiyatlarını yüzde 100 oranında artırarak fırsatçılık yaptı.

Fiyatlar iki katına çıktı

Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamasından önce, 100 lira olan otobüs bileti fiyatının, açıklamanın hemen ardından 200 liraya yükseltildiğini ifade eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

4 gün önce Diyarbakır’dan Ankara’ya 100 liraya geldiğini ifade eden bir vatandaş, aynı bilet fiyatının şu an 200 lira olduğunu söyledi. Otobüs firmalarının fırsatçılık yapıp, fiyatlarına fahiş oranda zam yaptığına vurgu yapan vatandaşlar, yetkililerin firmaları denetlemesi gerektiğini dile getirdi.

Bilet fiyatlarının fahiş oranda yükselmesi nedeniyle, otobüs firmalarına tepki gösteren vatandaşlar, 'Böyle bir karar alındı. O nedenle biz de bu fiyattan veriyoruz' cevabı aldıklarını aktardı.