HABER MERKEZİ / Kötü hava koşulları, İstanbul’da hayatı felç etti. Uçak ve otobüs seferleri durduruldu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sık sık uyarılarda bulundu.

Vali Yerlikaya, “Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi

THY uçuşlarını durdurma kararı aldı

Türk Hava Yolları(THY), İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndaki operasyonların yarın sabah saat 04.00’e kadar durdurulduğunu duyurdu.
İstanbul’da üç günden beri etkili olan kar yağışı bugün öğle saatlerden itibaren şiddetini arttırdı. Bu kapsamda İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar saat 18.00’e kadar durduruldu. Şiddetli yağış devam ederken bir açıklama da Türk Hava Yolları’ndan geldi. Bu doğrultuda THY’nin İstanbul Havalimanı’ndaki operasyonları yarın sabah saat 04.00’e kadar durduruldu.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurma kararı aldık” açıklamasında bulundu.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı

stanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yarın gerçekleştirilecek uçuşlarda yüzde 15 oranında kısıtlama kararı alındı.
İstanbul’da geçtiğimiz günlerde başlayıp bugün öğleden sonra şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle yarın gerçekleştirilecek uçuşlarda da uçuş kısıtlamasına gidildi. Meteorolojik Acil Durum Komitesi(MADKOM) toplantısının ardından Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ)’den yapılan açıklamada alınan karar doğrultusunda yarın gerçekleştirilecek uçuşların, yüzde 15 azaltıldığı duyuruldu.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” denildi.

Vali Yerlikaya’dan çağrı

Bu arada, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışına rağmen motokuryeleri çalıştıran işyerlerine ilişkin: "Az sayıdaki işletme sadece motokuryelerin değil hemşerilerimizin de canını hiçe sayıyor. Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini lütfen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin; gereken cezai işlemleri uygulayalım” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooterların kullanılmayacağını duyurmuştu, Yerlikaya buna rağmen İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışına rağmen motokuryelerini çalıştıran işyerlerinin bildirilmesi noktasında uyardı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Vali Yerlikaya, “Kıymetli İstanbullular, az sayıdaki işletme sadece motokuryelerin değil hemşerilerimizin de canını hiçe sayıyor. Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini lütfen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin; gereken cezai işlemleri uygulayalım” ifadelerine yer verdi.

AVM'ler 19.30'da kapatılacak

Vali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'lerin akşam 19.30'da kapatılacağını duyurdu.
Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Yerlikaya, "İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle alışveriş merkezleri (AVM) bu akşam itibarıyla 19.30’da kapatılacaktır. Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Trakya’dan İstanbul’a tüm araç girişleri durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya’dan İstanbul’a gelen tüm araçların girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, ”Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur” dedi.

Kamuda mesailer 15.30'da bitti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya akşam saatlerinde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında mesainin 15.30'da sona ereceğini açıkladı. Kamu kurumları saat 15:30 itibarıyla nöbetçi personel bırakılmak suretiyle boşaltıldı.

Tesisin çatısı çöktü

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisin çatısında, biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çökme oluştuğunu bildirdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisin çatısında, biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü oluştuğunu belirtti.

Üstün, "Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Havalimanı'ndaki söz konusu tesisin, atıl halde ve boş olduğu öğrenildi.