İhsan YILMAZ / Silvan Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç konuya ilişkin, "İki ay önce almış olduğumuz su örneklerinden bazı sıkıntılar olduğunu gördük. Bunları ilgili kurumlara bildirdik. Çıkan sonuçlar pek iç açıcı sorunlar değil. Görüştüğümüz DİSKİ ve belediye yetkilileri gerekli önlemleri alacaklarını belirtiler. Halkın sağlığı için gerekli çevre ilaçlama ve saha çalmalarını zamanında yapıyoruz. Suyla ilgili zaman zaman numunelerimizi alarak tahlil ettiriyoruz’’ dedi.

Utangaç, ‘’Son zamanlarda özellikle de çocuklarda kusma, baş ağrısı ve ishal vakalarıyla ilgili bize de hastalar geliyor. Doktorlarımız gerekli tedbirleri alarak, çalışmalarını yürütüyor. Çocukların rahatsızlığının içme suyundan kaynaklı olabileceğini düşünüyoruz. Havuz, depo ve çeşme sularından alınan numunelerde zararlı bakteriler görüldü. Belediye ve DİSKİ klor çalışması yapmış mıdır, gerekli çalışmalar zamanında yapılmış mıdır bunlarla ilgili tüm yazışmalarımızı yaptık" diye konuştu.

Silvan'da hastalığın şebeke suyundan kaynaklandığına dair yaygın bir kanı var. Ancak konuyla ilgili telefonda görüştüğümüz Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Silvan Şube Müdürü Doğan Yaman, ‘’su şebekesi ile alakalı hiç bir sıkıntının olmadığını’’ dile getirdi.

Saatlik ve günlük olarak numunelerin alındığını kaydeden Yaman, "bizim şebekelerimizden kaynaklı bir sorun kesinlikle yok" şeklinde konuştu.