Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla belediye meclis üyelerinden oluşturulan heyet, kırsal ve merkez mahallelere çıkarma yaparak sorunları yerinde tespit etti, belediyenin ilgili birimleri pratik çözümlerle vatandaşların yaşamını kolaylaştıran hizmetleri yerine getirerek farkındalık oluşturdu.

Taziye evlerinin yenilenmesinden kırsaldaki öğrencilerin giyim ihtiyaçlarının karşılanması ve ibadet yerlerinin bakımına kadar bir çok alanda hizmetler vatandaşa ulaştırıldı.
İstişareye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Beyoğlu,”Bizim göremediklerimizi vatandaşlarımız daha iyi görebilir. Neticede buralarda yaşayan kendileri. Bu yüzden halkımızla doğrudan temas kurmak için hem kendimiz ziyaret ediyoruz, hem de ekiplerimizi vatandaşlarımızın ayağına gönderiyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.


Bağlar Belediyesi, 12 merkez mahalle ve 128 kırsal yerleşim yerinin sorunlarını yerinde tespit ederek zaman kaybı yaşanmadan hızlı karar alarak çözmek için önemli bir yöntem uyguladı. Bir yandan mahalle ve mezraları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, diğer yandan sorunların sağlıklı bir şekilde tespit edilmesine olanak sağlamak üzere belediye meclis üyelerinden oluşan heyet oluşturdu. Belediye Meclis  Üyesi Güzel Kızoğlu, Başkan Beyoğlu’nun vatandaşla bire bir temas kurulmasına büyük önem verdiğini dile getirerek bu sayede çok önemli sonuçlar elde edildiğini söyledi. Kızoğlu, bu çalışmalarda muhtarların yanı sıra vatandaşları da dikkatle dinleyerek mahallelerde öne çıkan sorun ve talepleri tespit ettiklerini kaydetti.

Yürütülen çalışmalarla 2021 yılı içerisinde kırsalda Çiçekliyurt, Bat Çanakçı ve Yemişalan mahallelerindeki taziye evlerinin bakım ve onarımı yapılarak malzeme desteği sağlandı. Merkez Yunus Emre Mahallesi’ndeki taziye evinin yenilenmesine başlandı.
Kırsal mahallelerdeki okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim desteği sağlanırken, çevre ve doğa bilincini geliştirmek amacıyla bir çok mahalle ve okulun bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Cami ve Kur’an Kursu başta olmak üzere dini ibadet yerlerinin ihtiyaçları belediye tarafından karşılandı. 

Bağlar Belediyespor bünyesindeki çeşitli branşlarda mücadele eden sporcuların aileleri ziyaret ederek sosyal dayanışma örneği ortaya konulurken, bu yolla  aileler ve sporcularla daha sıcak iletişim kurulmasını sağlandı.
 Her ay bir muhtarlığı olmak üzere 2021 yılı içerisinde 12 merkez mahalle muhtarını yerinde ziyaret ederek görüş ve beklentilerini rapor eden heyet 2022 yılında bu defa kırsal mahalle muhtarlarına yönelik çıkarma yapacak.