Murat KARATAŞ/Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 10’uncu Olağan Genel Kurulu, Cumartesi günü Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı'nı Erdoğan Kahya’nın yaptığı genel kurulda, seçime tek listeyle giren mevcut Genel Başkan Yılmaz Karaca, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Genel kurulda konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, son dönemde yerel basının bitirilmesinin hedeflendiğini ve yerel gazete sayısının 1850'den 900'lere indiğini söyledi. Yerel gazete çalışanlarının büyük bölümünün asgari ücret bile alamadığı bir ortamın yaratıldığına vurgu yapan Karaca, bu gidişe dur demek için her türlü mücadeleyi verdiklerini belirterek sorunların çözümü için her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını ifade etti.

Genel kurul sonrasında, Genel Başkan Yılmaz Karaca başkanlığında toplanan TGF Yönetim Kurulunda görev dağılımı yapıldı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mucahit Ceylan’ın TGF Genel Başkan Yardımcılığına getirildiği toplantıda, yönetim şu şekilde belirlendi:
Yılmaz Karaca - Genel Başkan
Cafer Esendemir - Genel Başkanvekili
Mehmet Mucahit Ceylan - Genel Başkan Yardımcısı
Levent Altun - Genel Başkan Yardımcısı
Cemal İncesoyluer - Genel Başkan yardımcısı
Rüstem Kaya Tepe - Genel Başkan Yardımcısı
Necmi Işıksal - Genel Başkan Yardımcısı
Mehmet Aydın - Genel Başkan Yardımcısı
Bayram Ekici - Genel Sekreter
Ercihan Çakmak - Genel Sekreter Yardımcısı
Semra Şener - Genel Sekreter Yardımcısı
Derya Akbıyık - Mali Sekreter
İlker Ülker - Yönetim Kurulu Üyesi
Sezai Matur - Yönetim Kurulu Üyesi
İbrahim Akkaya - Yönetim Kurulu Üyesi
Reşat Akkar - Yönetim Kurulu Üyesi