Nimet DAL/ Batman’ın yatırım, proje ve istikrarda önemli bir sürece girdiğini belirten Vali Hulusi Şahin, göreve geldiği gün OSB’de istihdam 4 bin 800 iken, bugün itibariyle 10 binleri aştığını vurguladı.

Batman’da güzel çalışmaların olduğunu ve bunları ön plana çıkardıklarına dikkat çeken Vali Şahin, şehrin kötü imajının silinmesiyle birlikte, başta il dışında yaşayan Batmanlılar ve Türkiye’nin dört bir yanından iş adamlarının, yatırım için sırada beklediğini söyledi.

Raman mevkiinde 177 dönüm üzerinde yapılacak olan 2. OSB tamamlandığında, mevcut OSB’nin 2 katı kadar bir istihdam ve fabrika yapılacağını söyleyen Vali Şahin, Atatürk parkının genişletilmesi ve yeni bir su parkı yapılacağını sözlerine ekledi.

Vali Şahin, karakol binasının tamamlanmasıyla birlikte, Atatürk parkı içindeki yapıların yıkılacağını ve parkın devasa bir alana geleceğini ifade etti.

Şahin, Batman Üniversitesi Diş Fakültesi kuruluşunun hızlanması için de, Batman Belediyesinin yer konusunda katkılarının olacağını söyledi.

5 yıldızlı 3 otelin yatırım projesi var

Batman’da turizm alanında ciddi yatak kapasitesi eksikliği ve 5 yıldızlı otel eksikliği olduğuna işaret eden Vali Hulusi Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Batman’ımız büyüyor, gelişiyor. Marka kent olmaya doğru son sürat ilerliyor. 1990’lı yıllarda Batman’ın edindiği kötü imaj silindi. Artık Batman Petrolspor, yatırım, istihdam, turizm, tekstil ve huzurla anılıyor. Batman hak ettiği yeri buluyor ve bulacak. Batman’ın marka kent olması için Bizler, belediye, halk, yatırımcılar il dışında yaşayan Batmanlı iş insanları, üniversitemiz, herkes üzerine düşeni yapıyor. Batman’a 3 tane daha 5 yıldızlı otel geliyor. Yatırımcılar ve Valilik ön çalışmalara başladı.”

50 farklı noktada çalışma

Vali Şahin, belediye çalışmalarına da değinerek, “Batman Belediyesi, kentin 50 farklı noktasında çalışmalara devam ediyor. İstiklal parkının ihalesi yapılıyor, temeli Aralık ayında atılacak. 2022 yılının sonunda bitince, Batmanımız yepyeni bir çehreye kavuşacak. Halkın nefes aldığı muhteşem bir gezi ve dinlenme alanı olacak. Öte yandan, İmar çalışmaları devam ediyor. Kente nefes aldıracak Güney ve Batı kısmında, ciddi bir imar çalışması olacak. Ek hizmet binamızın yapımı hızlı bir şekilde sürüyor. Altyapı çalışmalarından kaynaklı yollarda yama çalışmalarını 1 Kasım itibariyle tamamladık. Kilitli parke taşı ve asfalt çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

Batman en az vaka görülen şehirler arasında

Pandemi sürecinde, Türkiye’de en az vaka görülen şehirlerin başında gelen Batman’da, günlük 10 vaka civarında bir seyir yaşandığını belirten Vali Hulusi Şahin, tedbiri elden bırakmadan, aşılanmaya daha fazla önem verilmesini isteyerek, tüm gençleri aşı olmaya davet etti.

Aşılamada Türkiye’de en geride kalan 2 ilden biri olduklarını aktaran Vali Şahin, bu süreci en iyi şekilde atlatmak için, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İluh Deresi’nin ıslahı için belediyeye kaynak arıyoruz

Batman Belediyesi’nin, geçmişte borç yükü altına girdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte yapacakları İluh Deresi’nin ıslahı için ciddi bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Şahin, son zamanlarda gündemden düşmeyen Batman Park AVM arsası için de, tekrar ihaleye çıkılabileceği mesajını verdi.

AVM ihalesinin çarpıtılmak istendiğine dikkat çeken Vali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “AVM’nin değeri, bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan incelemeyle ortaya çıkarıldı. Geçmişte burayı 9 milyon TL’ye satmak istediler. Biz bunun 15 katı üzerinde bir bedelle satışa çıkarıyoruz. Batman Belediyesini geçmiş dönemdeki yönetim 32 milyon avro borçlandırdı. Kur arttı, borcu ödüyoruz, bitmiyor. Her yıl katlanıyor. İnşallah bu sorunların da üstesinden geleceğiz.”