Volkan ESER/ Türkiye’nin Başkentinde su kesintisi rezaleti yaşanıyor. Ankara’nın Yenimahalle ilçesi ve ilçeye bağlı başta Batıkent olmak üzere, birçok bölgede sabahın erken saatlerinde başlayıp, gün boyu devam eden su kesintisi, vatandaşları mağdur etti.

Hafta sonunu evlerinde geçiren vatandaşlar, sabah uyanınca su kesintisiyle karşılaştı. Öncesinde herhangi bir uyarının yapılmaması nedeniyle, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, gün boyu susuz kaldı.

ASKİ'ye veryansın!

Vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ)’ye isyan etti.

Bu hafta sonu da saatlerce devam eden su kesintisiyle karşılaşan vatandaşlar, bu işin sorumlularından hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

‘Bu çağda bu ayıp’ dedirten Ankara’daki su kesintisi rezaleti, CHP’li belediyelerin hizmet anlayışını da ortaya koydu. Sabah uyanınca su kesintisiyle karşılaşan vatandaşlar, ASKİ iletişim hattına yüklendi. Vatandaşlardan birçoğu telefona ulaşamazken, bazı abonelere ise ‘Çalışmalar nedeniyle su kesilmiştir’ mesajı gitti.

Vatandaş hafta sonuna susuz girdi!

Hafta sonunu evde geçiren vatandaşlar, sabah uyandıklarında kuru musluklarla karşılaşınca, ilgililere ateş püskürdü.

Büyük rezalet

Bu işin sorumlularını vurdumduymazlıkla suçlayan vatandaşlar, “Bu bir rezalet. Hafta içi çalıştığımız için, tüm ev işlerimizi hafta sonuna bırakıyoruz. Ancak gelin görün ki, ASKİ suyu kesmiş. İki haftadır bu rezalet var. Türkiye’nin Başkenti gibi önemli bir kentte su kesintisi yaşanması, büyük bir rezalettir. Kimse çıkıp bir açıklama yapmıyor. Saatlerce susuz kalıyoruz. Büyük mağduriyet yaşıyoruz. Ankara sahipsiz mi kaldı? Bu çağda neden bu tür rezillikleri yaşıyoruz? Birileri bu soruna acilen çözüm bulsun” diyerek, sorumlulara ateş püskürdü.