Zoom’un yerini alabilecek en iyi altenatif uygulamalar!

Zoom’a giriş yapmak istememekte olan birtakım kullanıcılar, bu uygulamanın altenatifi haline gelebilecek öteki video görüşmesinin yapılabileceği altenatif uygulamalar şöyle sıralanıyor;

Skype,

Adobe Connect,

Microsoft Teams,

Cisco Webex,

Starleaf,

Whereby,

Jitsi Meet,

Discord,

GoToMeeting,

Blue Jeans,

Join.me.

Zoom uygulamasının altenatifi olabilecek uygulamaların özellikleri nasıl?

Skype:

Zoom dışında en çok tercih edilmeye başlanan uygulamadan biri olarak karşımıza çıkıyor Skype. Microsoft’un video konferans uygulamalarından bir tanesi Skype; hem sesli hem de görüntülü konuşma imkanı veriyor. Türkçe dil desteği bulunduran Skype, HD olarak sunduğu kaliteyle kişilere görüşme yapma imkanı sunmaktadır. Yapılan görüşmeler Skype aracılığı ile kaydedilebilmektedir. Slayt ve tanıtım imkanı için ekran paylaşımı da bulunur.

Webex:

Zoom’un ardından en çok tercih edilen bir diğer uygulama ise Webex’dir. Orta ve küçük işletmelerin çoğu Webex uygulamasını tercih etmektedir. Bu uygulamanın hem ücretli olarak hem de ücretsiz olarak sunduğu servisler bulunmaktadır. Toplantı esnasında konuşulanları metin haline getirme ve altyazı oluşturulması gibi birçok özelliğe de sahip olmakta olan bu uygulamanın çok geniş kapsamlı bir güvenliği de bulunmaktadır. Uygulamanın Türkçe dilini desteklediği de bilinmelidir.

Adobe Connect:

Zoom’a altenatif olabilecek bir diğer uygulama Adobe Connect adlı uygulamadır. Genelde eğitim adına kullanılmakta olan bu uygulamanın 90 günlük bir deneme sürümü bulunmaktadır. 90 günün ardından kullanılmak istendiğinde ise sizden belirli bir ücret istenecektir. Eğitim içeriği paylaşılması dışında; öğrencinin takip edilmesini de sağlamaktadır. Aynı zamanda uygulamada beyaz tahta özelliği de bulunurken Türkçe dili de desteklenmektedir.

Google Hangouts Meet:

Hepimizin bildiği Google şirketine bağlı olan bu uygulama tamamen Google ile entegreli bir şekilde çalışmaktadır. Ücretli ya da ücretsiz kullanımları ile bu uygulamada eş zamanlı paylaşım, altyazı gibi seçenekler sunulmaktadır. Şimdiden çoğu üniversitenin kullanmakta olduğu Google Clasroom, Türkçe dilini de destekliyor.

Microsoft Teams

Kurumsal alanda sık sık kullanılmakta olan bu uygulamada, uygulamanın üzerinde ekipler oluşturulmakta ve bu ekiplerin aynı zamanda hem sesli hem de görüntülü bir şekilde görüşme yapması mümkün oluyor. Microsoft ürünlerinin bir arada çalıştırılması adına uygulamanın Türkçe dil desteği sunduğu da bilinmekte.

Discord:

Zoom’un ardından gelen en çok kullanılan uygulamalardan bir diğeri ise Discord’dur. Daha çok oyuncu bireyler tarafından kullanılmakta olan bu platformun, görüntülü görüşmeye kadar imkan vermekte olan uygulamalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda eşzamanlı olarak birçok kullanıcıyı birbirine bağlayarak görüşme şansı veren uygulamada; toplum odaları kurma, sesli ve videolu görüşmeler, mesajlaşmalar bulunuyor. Uygulamada Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.

Starleaf:

Zoom’un ardından en çok tercih edilmekte olan bir diğer uygulama ise StarLeaf uygulamasıdır. Uygulamanın iki farklı sürümü bulunmakla birlikte uygulamanın görüntülü ve sesli görüşme özellikleri de bulunmaktadır. Uygulamanın en çok 20 kişiyle görüşme şansı sunmakta olan özelliği ile toplantılar ve görüşmelere özel olarak birtakım donanımsal desteklerde verdiği bilinmelidir. Uygulamanın bir diğer özelliği ise covid-19 neticesinde ücretsiz olarak kullanılma şansı bulunmasıdır.

Jitsi Meet:

Zoom’un ardından gelmekte olan bir diğer özellik Google Calendar ve Office 365 uygulamaları ile entegre şekilde çalışma özelliği bulunan Jitsi Meet uygulamasıdır. Uygulamanın açık kaynak kodu bulunmaktadır. Gizlilik ve güvenlik özelliği ile diğer uygulamalardan bir adım daha öne çıkan uygulamanın kullanılması için kişinin herhangi bir kullanım yapması da gerekmiyor.

Whereby:

Eşzamanlı olarak yaklaşık 4 kullanıcın görüntülü görüşme yapmasına imkan tanıyan bu uygulamanın ekran paylaşımı yapma hakkı sunan uygulamanın içeriğinde; ekran paylaşma, video kayıt etme gibi özellikler yer almaktadır. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı özelliği bulunmaktadır. Uygulamanın tercih edilme nedenleri ise hızlı ve kolay kullanım özelliğinden kaynaklanmaktadır.

GoToMeeting:

Uygulamada maksimum 25 kişiyle birlikte konuşabilme imkanı sunmaktadır. Bu uygulamanın ilk ayı ücretsizdir. Daha fazla kurumsal kullanımı bulunan profesyonel şekilli kullanılmakta olan uygulamanın gelişen yönetici paneli dışında çizim ve ekran paylaşım özellikleri de bulunmaktadır.

Join.me

Zoom’un ardından en çok kullanılan uygulamalardan bir diğeri Join.me uygulamasıdır. Ücretsiz ve kolay kullanım şansı sunan bu uygulamada maksimum 10 kişi ile aynı anda görüşme yapmak mümkündür. Farklı bölgelerden kişilerin katılım sağlayabildiği bu uygulamada ekran paylaşımı da yapılmaktadır.

BlueJeans:

Zoom’un ardından en çok kullanım gösterilen uygulamalardan bir diğeri BlueJeans olmaktadır. HD görüntüleri ve Dolby Voice ses desteği sunmakta olan bu uygulamanın aynı zamanda 150 katılımcı aracılığı ile görüşme sağlayabilmesi mümkün olmaktadır. Kullanıcının kolay bir şekilde kullanabileceği arayüzüyle gönülleri kazanan uygulamanın ücretsiz deneme sürümü bulunuyor.

Kaynak: Haber İmport