Tamer Levet’in sanat yönetmenliğini, Vedat Akdamar'ın ise koordinatörlüğünü üslendiği "Renklerin Senfonisi" resim serğisi İstanbul   ArtHan sanat Galeri’sinde açılıdı. Diyarbakırlı Ressam Şerivan Tutuş’un 33 eserden oluşan sergisi, sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi. 

7bb1d146-4ec1-4750-a625-a17b658419db

Diyarbakır'ın son yıllarda yetiştirdiği genç Ressamlardan Şerivan Tutuş, Resim anlayışını görsel hafızanın ötesine taşıyarak, işitsel bir zevkle buluşturdu. Sanatçı, bu çalışmasıyla duygusal dünyamıza hitap eden ruha dokunan melodilerin renklerle buluşmasını sağladı.

Galata Kulesi 1 ay kapalı kalacak Galata Kulesi 1 ay kapalı kalacak

97784558-2d84-4706-a46e-c1cc20ae7343

Sergide, Fazıl Say’dan İncesaz’a, Ciwan Haco’dan Khaled Mouzanar’a kadar pek çok müzisyen ve grubun dillerden düşmeyen Şarkıları ve eserleri genç resam Şerivan Tutuş'un resimleriyle bütünleşti. Blues, Caz, Rock, Country, Elektronik Müzik, Hip Hop, Latin, Pop ve R/B gibi müzik akımları içerisinde iz bırakmış öncü parçaların yer aldığı ve ünlü sanatcılar tarafından seslendirilen şarkılar, Resam Şerivan Tutuş'un resimleriyle bütünleşnce, sergiye gelen sanatseverler tarafından hayranlıkla izlendi.  

8b2b94ca-eae9-4231-a1f1-a3d0d9e0ca7f

Diyarbakır'ın son yıllarda yetiştirdiği genç Ressamlardan Şerivan Tutuş, bugüne kadar böylesi bir çalışmanın olmadığını belirterek, "Klasik Müzik, Halk Müziği, yaşadığımız coğrafyada aşina olduğumuz farklı dil ve kültürlerden oluşan folklorik parçaları resimlerimle buluşturdum. Uzun yıllar hummalı bir çalışmanın ardından oluşan eserler, sanatseverlerle buluşmasından dolayı mutluyum. Sergiye gelen sanatseverler, resimleri izlerken, aynı zamanda kulaklıklarla eserleri dinleyebilecekler. Renklerin Senfonisi resim sergimiz 30 Aralık'a kadar ziyaretcilere açık olacak" dedi.