Nef Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Fatih Terim'in cezası nedeniyle yardımcı antrenör Necati Ateş katıldı.

Hakem Cüneyt Çakır'ın geçmişte verdiği kararlarla çeliştiğini dile getiren Ateş, "Geçmişte, Dünya Kupası'nda, kafasından sekip koluna gelen topu penaltı vermedi. Böyle bir pozisyonda penaltı diyor. Geçmişten bu yana kendi kararlarına yenik düştü. Top, Berkan'ın vücudundan sekip koluna geliyor. Kurallar bize gelince farklı, başkalarına gelince farklı uygulanıyor. Biz iyi oynarız kötü oynarız, çok gol kaçırırız atarız, bunlar farklı şeyler. Bunlar hakemin kararlarını değiştirmemeli. Oyun bizi ilgilendirir. Oyun bizim elimize geçmiş, coşkuyu almışız, golü atmışız, taraftar arkamızda, 20'nin üzerinde şut atmışız ama böyle bir kararla oyun yine dönüyor. Geçen hafta da aynı şekilde döndü. Maçın önüne geçiyorlar. Çok şey söylemek istiyorum ama söylemek mi doğru, söylememek mi bilmiyorum. Hakem maçın önüne geçmemeli ama bana göre geçti." diye konuştu.

Cüneyt Çakır'ın pozisyonu görmesine rağmen penaltı vermediğini aktaran Necati Ateş, "Cüneyt hoca pozisyona çok yakın. Kendisi ilk önce topun omuzdan sektiğini gösteriyor. Video Yardımcı Hakem'in (VAR) orada müdahale etmemesi gerekiyor." dedi.

Teknik direktör Fatih Terim'e verilen cezalara tepki gösteren Ateş, "Hocaya verilen cezalar inanılır gibi değil. Açıklandığı zaman birimi inanılır gibi değil. Hep perşembe günü açıklanıyor ama ülkemiz adına çok önemli bir maça çıktık ve kazandık. Onun bir keyfini çıkaralım. Cuma günü açıklansa ne değişir? Zaten cezalar hep yüksek veriliyor. Tahkim Kurulunun düşürmeyeceğini de biliyoruz. Bize verilen hep yüksekten, rakiplere verilenler alt sınırdan. Ciddi derecede garip bir oyunun içindeyiz. Görüyoruz ama bir şey yapamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kural bize gelince garip bir değişime giriyor"

Necati Ateş, kuralların kendilerine geldiği zaman garip bir şekilde değiştiğini ileri sürdü.

Maçın ardından hakem Cüneyt Çakır ile konuştuğunu aktaran Ateş, "Nelsson'un kafa vuruşunda kaleciden dönüp İbrahim'in açık koluna çarpan pozisyonda penaltı verilebilirdi. Verse kim, neden verdin diyebilir. Maçtan sonra soyunma odasına giderken Cüneyt hoca ile konuştuk. Kendisi, kuralın değiştiğini söyledi. Fenerbahçe'nin Sivasspor maçında kale direğinin 10 metre ilerisinde top Kim Min-Jae'nin koluna çarptı. Kolları yerde değildi, destek eli olduğunu söylediler. Çok garip şeyler. Bize gelince her şey çok değişiyor. Kural bize gelince garip bir değişime giriyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Güçlü oyunumuza devam edeceğiz"

Sarı-kırmızılı takımın yardımcı antrenörü, güçlü bir futbol oynadıklarını ve ilerleyen zamanlarda daha iyi olacaklarını söyledi.

Güçlü oyunu skora yansıtamadıklarını dile getiren Ateş, şöyle devam etti:

"Güçlü oyunumuza devam edeceğiz. Biz iyi oynuyoruz. Bazen iyi oyunu skorla birleştiremiyoruz. Çok pozisyona giriyoruz. Fenerbahçe maçında da çok pozisyona girdik. Bu maçının ikinci yarısını gerçekten çok güçlü bir oyun oynadık ama kazanmamız da gerekiyor. Mutlaka ki çok geri düştük. Tekrar yukarı çıkmak için elimizden geleni yapacağız, çabalayacağız, mücadele edeceğiz. Daha ilk yarının bitmesine 4 maç var. Sezonun bitmesine 20'nin üzerinde maç var. Geçmişte 8 maçlık seriler yakaladık. Böyle bir seri yakaladığımız zaman geri gelebiliriz. Bundan bir şüphemiz yok. Bu güçlü oyun bize bunu gösteriyor."

Ligde 15 maçta 23 puan toplamalarının hedeflerinin altında olduğunu vurgulayan Necati Ateş, "Biz de bu haftada bu puanı beklemiyorduk. Böyle genç bir takımla hem Avrupa'da hem de ligde mücadele etmek bazı sıkıntılar verebiliyor. Oynadığımız güçlü oyun bize ilerisi adına umut veriyor. Bugün skorları alamayabiliriz ama yarın farklı skorlar elde edebiliriz. Bugün 2 santrforumuz gol attı. Atmaya devam edecekler. Önemli ve genç oyuncularımız var. Bu kadar genç futbolcuyla iki kulvarda birden mücadele etmek kolay değil. Her platformda savaşacağız. Biz Galatasaray'ız. Hiçbir zaman bırakmayacağız ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." şeklinde görüş belirtti.