Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, "Barcelona gibi bir takımla oynadıktan sonra yorgunluğumuz vardı. Yolculuğumuz çok uzun sürdü. Derbiye zihinsel olarak çok iyi hazırlandık. Bu maçın çok daha önemli olduğunu biliyorduk. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel mücadele ettik. Galibiyeti hak ettik. Bugün goller bana nasip oldu. Mustafa'ya teşekkür ederim. Maçtan önce 'Sana asist yapacağım.' diye söylemişti. Onun asistleriyle gol atmak benim için daha kolay oldu. Gol sevinci artık gelenekselleşti. Harry Potter filmleri başladığından beri ben de bir gol sevinci bulmam gerektiğini düşündüm. Böyle bir gol sevinci çıktı. Her şey güzel gidiyor." diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Barcelona ile oynayacakları rövanş maçı ile ilgili de konuşan Kerem Aktürkoğlu şunları kaydetti:

"Taraftarımız bizim her zaman itici gücümüz olmuştur. Bugün de onların desteğini hissettik ve çok daha güzel oynadık. Perşembe günü çok daha farklı bir atmosfer olacak. Daha kalabalık, daha coşkulu bir Galatasaray taraftarı olacak. Onların desteğiyle kazanıp, tur atlayacağımızı düşünüyorum. Avrupa maçları sonrası puan kayıpları yaşıyorduk. Bunlar bizi çok moral bozukluğuna itti. İyi oynadığımız maçlarda puan kaybı yaşamıştık. Bu maça zihinsel olarak çok farklı hazırlandık. Çünkü Barcelona'daki beraberliğin anlamı olması için bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Bugünkü güzel galibiyet de taraftarlarımıza armağanımız olsun."

Gol bölgelerinde şansın hep yanında olduğunu kaydeden Galatasaraylı oyuncu, "Çünkü o pozisyonlarda her zaman boş olamıyorsunuz. İdmanlarda bitiricilik üzerine her zaman çalışıyoruz. Bunların da etkisi oluyor. Kendim de eksiklerimin üzerine gidiyorum. Bunlardan biri bitiricilik oluyor. İnşallah üzerine koyarak devam ederim." ifadelerini kullandı.

Artık Barcelona maçını düşüneceklerini kaydeden Kerem, "Barcelona ile oynadığımız ilk maç geride kalmış ve Beşiktaş maçını düşünmüştüm. 'Takımıma nasıl yardımcı olabilirim?' demiştim. Bugün de çok şükür güzel geçti ve kazandık. Bu maç da geride kaldı. Şimdi tekrar Barcelona maçı var. Ben her maça öyle bakıyorum." şeklinde konuştu.

Fransız takımı Olimpik Lyon'un gözlemcisi Bruno Cheyrou'nun kendisini izlemeye geldiğinin hatırlatılması üzerine Kerem Aktürkoğlu, "Bunlar güzel şeyler. Benim işim sahada. Ne kadar kendimi geliştirirsem, ne kadar takımıma faydalı olabilirsem, devamı gelecektir. Ben sahadaki futboluma odaklanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.