Uğurcan Çakır, takım arkadaşından gelen topu eliyle kontrol etti ve hakem Zorbay Küçük endirekt serbest vuruş kararı verdi. Siyah-beyazlılar endirekt serbest vuruşta baraja takıldı. Maçın ardından endirekt serbest vuruşun kullanıldığı yerle ilgili 'kural hatası' iddiaları öne sürüldü.

Beşiktaş'ın kaleci Uğurcan'a verilen geri pas sonrasında kazandığı endirekt serbest vuruşta kural hatası olup olmadığı yayıncı kuruluşta eski hakemler Lale Orta, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım tarafından değerlendirildi.

Lale Orta, "FIFA hakeminin yapmaması gereken skandal bir hata. Hayatımda ilk defa böyle bir olay gördüm. Kural kitabında yazıyor. Rakip takım kale çizgisine dizilmek zorunda. Bana göre kural hatası. Bir penaltı atışı nasıl penaltı noktasından yapılıyorsa, bu kararın da vurulacağı yer bellidir" dedi.

Deniz Çoban ise "Uğurcan'ın topu eline aldığı yerin hizasındaki ön çizgiden kullanılmalıydı bu endirekt serbest vuruş. Bu işin ABC'sinde yazar. İlk hakem olmak istenildiği zaman öğretilir bu. Yardımcılar, VAR, AVAR uyarmıyor yani 7 hakem bu kuralı bilmiyor. Hadi onu unuttun. Rakip oyuncular 9 metre 15 santim uzakta duracaklar. Oyuncular burada 5.5 metrede. Akıl tutulması bence bu. Lüzumsuz bir hamle. Top uzaklaşmış, bu hamleye hiç gerek yok. Beşiktaş lehine penaltı verilse daha doğru olurdu" diye konuştu.

Bülent Yıldırım ise net bir kural hatası olduğunu belirterek, "Rakibe endirekt serbest vuruş verildiğinde, vurulacak yer bellidir. Hakem hatası mı, kural hatası mı? Topu o noktaya koyduğunda 'eyvah' dedim. Çok üzülüyorum. Başka da bir sıfat kullanmıyorum" ifadelerini kullandı.

IFAB kuralları, bu konuyla ilgili şöyle diyor:

"Rakip kale alanı içinde hücum eden takıma verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üstündeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktasından yapılır."