Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetiyor. Müsabaka, beIN SPORTS 2'den yayınlandı.

Ligin 36. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile evinde 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 14 galibiyet ve 13 beraberlikle 55 puan topladı.

Küme düşmesi kesinleşen Göztepe ise 7'şer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 22 maçta sahadan mağlup ayrılarak 28 puan alabildi.

Siyah-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Valerien Ismael, Beşiktaş'ın başında çıktığı 3 deplasman maçında da yenilgi yüzü görmedi.

İlk 11'ler

Göztepe: Arda, Murat, Arslanagic, Kahraman, Mihojevic, Berkan, Atakan, Yalçın, Tijanic, Baku, Di Santo.

Beşiktaş: Emre, Welinton, Serdar, Montero, Rosier, Josef, Emirhan, Umut, Ghezzal, Nkoudou, Larin

Maçtan önemli anlar

7. dakikada genç Emirhan'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Larin, bekletmeden ceza sahasına çevirdi. O bölgede Dino Arslanagic'e çarpan top ağlara gitti ancak daha önce Larin için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

19' Beşiktaş'ın kaptırdığı topta hızlı atağa çıkan Baku'yu düşüren Rosier, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. daha sonra Nkoudou oyundan çıktı ve yerine Kenan girdi.

GOL | 27. dakikada kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden Beşiktaş serbest vuruş kazandı. topun başına geçen Ghezzal'ın şutu barajdan sekti ve Larin'in önünde kaldı. Kanadalı futbolcunun sol çaprazdan yapmış olduğu vuruş ağlarla buluştu ve Beşiktaş, 10 kişi Göztepe önünde 1-0 öne geçti.

GOL | 32. dakikada kullanılan serbest vuruşta savunmadan seken topu Emirhan kontrol etti ve arka direkte boş durumda bulunan Montero'ya harika bir pas verdi. Montero ceza sahasında boş durumda bulunan Josef'i gördü ve Josef skoru 2-0'a getirdi.

36. dakikada VAR incelemesi sonucunda ikinci golü atan josef yaptığı faul sonrası kırmızı kart gördü ve Beşiktaş 9 kişi kaldı.