NEF Stadyumu'nda perdeyi Galatasaray açtı. Sarı-kırmızılılar 10. dakikada Bafetimbi Gomis'in golüyle 1-0 öne geçti. Sivasspor 44. dakikada Yatabare ile skoru 1-1'e getirirken ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarının başında Sivasspor öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluşan Fredrik Ulvestad'ın vuruşu ağlarla buluştu ve konuk ekip 2-1 öne geçti.

58. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içinde yerde kalmasıyla hakem Kadir Sağlam beyaz noktayı gösterdi. Gomis penaltı atışını gole çevirdi ve maça 2-2'lik denge geldi.

64. dakikada Sivasspor sağ kanattan atak geliştirirken Ahmet Oğuz taç çizgisine yakın bir noktadan doğrudan kaleyi düşündü. Dönerek havalanan top kaleci Muslera'yı mağlup etti ve Sivasspor bu şık golle 3-2'lik üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda Galatasaray beraberlik için yüklense de sonuç alamadı ve Sivasspor, sarı-kırmızılıları deplasmanda 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından 48 puana yükselen Sivasspor sıralamada Galatasaray'ı geçti ve 11. oldu. 47 puanda kalan Galatasaray ise 13. sırada kaldı.

Maçtan önemli anlar

GOL | Maçın 10. dakikasında Galatasaray Bafetimbi Gomis'in golüyle maçta 1-0 öne geçti. Tek paslarla ceza alanına giren Galatasaray, Emre Kılınç'ın kale ağzına çevirdiği topta Gomis'in vuruşu filelerle buluştu. Gol sonrası Sivassporlu oyunculardan hakem Kadir Sağlam'a yoğun itirazlar vardı. Ancak golün VAR kontrolü sonrası hakem golü verdi.

Mücadelenin 19. dakikasında tehlikeyi yaratan taraf Sivasspor oldu. Galatasaray kalesinde büyük karambol! Faycal Fajr'ın ortasında kafayı vuran Aaron Appindangoye'nin vuruşu Muslera'dan döndü, daha sonra havalanan top tekrar Muslera'da kaldı.

Karşılaşmada dakikalar 28'i gösterdiğinde saha içerisindeki tansiyon bir anda yükseldi. Sacha Boey'in, Faycal Fajr'a yaptığı müdahale sonrası iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrası Boey ve Fajr sarı kart gördü.

GOL | Maçın 44. dakikasında Sivasspor'da Yatabare skora dengeyi getiren golü kaydetti. Maçta durum 1-1'e geldi.

GOL | Maçta dakikalar 49'u gösterdiğinde Sivasspor'da Ulvestad skoru 2-1'e getiren golü kaydetti ve takımını öne geçirdi.

GOL | Maçın 57. dakikasında Galatasaray, Sivasspor ceza sahasında Kerem Aktürkoğlu'nun düşürülmesiyle penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda topun başına Bafetimbi Gomis geldi ve 58. dakikada tecrübeli golcü topu ağlara göndererek skoru 2-2'ye getirdi. Bu gol aynı zamanda Gomis'in maçtaki 2. golü oldu.

GOL | Karşılaşmanın 64. dakikasında Sivasspor, Ahmet Oğuz'un müthiş golüyle yeniden öne geçti ve skoru 3-2'ye getirdi. Sağ kanattan orta şut karışımı bir vuruş yapan Ahmet Oğuz, inanılmaz bir gol ile Muslera'yı mağlup etmeyi başardı.