Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas yaklaşan genel kurul öncesinde basın toplantısı düzenledi. Burak Elmas, kulübün 11 Haziran'da yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Elmas, "Ümit ediyorum ki Galatasaray başkanı olarak, son kez karşınıza çıkıyorum. 30 Nisan'daki seçimde aday değildim, 11 Haziran'daki seçimde de aday değilim" ifadelerini kullandı.

Başkan Burak Elmas'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"30 Nisan'da yapılacak seçimde aday değildim, 11 Haziran'da yapılacak seçim için de aday değilim. Planlanan ve ertelenen seçimle alakalı defalarca girmeyeceğimi söylememe rağmen bir takım spekülasyon yapılıyor. Böyle bir dedikodunun önünü kapatmak adına size bu açıklamayı yapma gereği duydum"

"Bunun bir iktidar mücadelesi değil, Galatasaray mücadelesi olduğunu defalarca dile getirdik. Hatalarımız oldu ama hiçbir hatamız Galatasaray'a çizdiğimiz stratejiden Galatasaray'ı uzaklaştırmadı. Yaptığımız bazı stratejik konulardan bahsetmek istiyorum. Geldiğimizde 50 milyon euro olan takım maliyetini bu sezon başı itibarıyla 27 milyon Euro'ya indirdik. Kiralık oyunculardan çıkarak Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. Galatasaray'ın futbolda uzun vadeli sürdürülebilir bir başarı elde edeceğini düşünüyorum."

"KİŞİSEL GELECEKLERİ VE GÜÇLERİ GALATASARAY DEĞERLERİNİN ÖNÜNE GEÇİYOR"

"Kurumsallık adına da yaptığımız birçok şey var. Bu kadar insanın çalıştığı şirkette İnsan Kaynakları departmanı kurduk, Aslan Kart için ihale sonuçlandırıldı. Galatasaray televizyonunun ciddi anlamda gelirini artıracak projeleri tamamlamış ve uygulama aşamasına getirmiş bulunuyoruz. Bir Olağan Genel Kurul gerçekleşti ve bir sonuç ortaya çıktı. Bunun gereği olarak biz hemen ertesi gün seçimi ilan ettik. Daha sonra dava açıldı, tekrar seçimimiz ertelendi. Adaylar ne yapacağımı sormuşlardı, ben de ilk planda seçim tarihi alacağımı söyledim. Israrla seçim yapacağımı belirttim ama daha sonra yeni bir oyun başladı. Divan toplantısında Galatasaray değerlerine hiç uyuşmayan, Galatasaray başkanlık makamına hakaret ettiği ve divan başkanımızla divan kurulumuzun bunu hiç kesmediği Galatasaray adına kötü bir toplantı oldu. Galatasaray temel değerler kitapçığı var. Bu kitapçık bizim için her şeyden çok önemli çünkü geleceğinizi kaybederseniz her şeyi kaybedersiniz. Bu değerleri kısa vadeli kar ve güç için nasıl ezebileceklerini gördük. Onlar için kişisel gelecekleri ve güçleri Galatasaray değerlerinin önüne geçiyor."

"METİN ÖZTÜRK BU OLAĞAN GENEL KURULU KENDİ İKTİDAR MÜCADELESİ İÇİN OYUN HALİNE GETİRMİŞTİR"

"Metin Öztürk Bey beni kayyım başkanı olmakla itham etmiştir. Galatasaray'ı hiç tanımadığını hiç bilmediğini ortaya koymakla beraber benim iyi niyetimi suistimal etmiştir. Daha bizim seçildiğimiz ilk zamanlarda, 'Mart ayında ibrasızlık, Mayıs ayında da seçim olur' demiş ve bu olağan genel kurulu kendi iktidar mücadelesi için oyun haline getirmiştir. Galatasaray doğru yolda gitsin diye bunlara cevap vermedim ama bu tür hakaretleri, yalan haberleri devam ettirmeyi kendilerine hak görmeye ve biz sustukça devam etmiştir. Bu süreçte özellikle aileme, geniş aileme teşekkür ediyorum çünkü bu süreç kolay değil. Aileme ciddi saldırılar oldu, hakaretler oldu. Son ana kadar yanımda durdular, teşekkür ederim."

"BEDAVAYA ALDIK DEDİKLERİ OĞULCAN İÇİN MADDİ VE MANEVİ CİDDİ ZARAR GELMESİNE SEBEP OLDULAR"

"Genel kurul iradesini hiçe saymış, kuruş değil duruş tweetleriyle kendine takip kazandırmak için yola çıkmış insanların neler yaptığına bakalım. İbra olmadıktan sonra 2 sene mahkeme kararıyla Galatasaray'ı yönetmeye devam ettiler. Bazı Galatasaraylıların linç edilmesine sessiz kaldılar. Bedavaya aldık dedikleri Oğulcan için maddi ve manevi ciddi zarar gelmesine sebep oldular. Sonra hiç bunlar yaşanmamış gibi hadsiz iddialarda bulundular. Bundan sonra buna sessiz kalmayacağımın bilinmesini isterim. İstediğimiz her şeyi yapamadık ama yaptığımız çok pozitif şeyler var. Ben aday değilim, benimle ve ekibimle uğraşmayın dedim ama diğer adaylar benimle uğraşmayı bir strateji haline getirdiler. Bundan sonra gerekli cevabı vereceğime emin olun."

FATİH TERİM'İ GÖNDERİP TORRENT'İ GETİRMENİZ SİZCE HATA MIYDI?

"Doğru kararı doğru zamanda verdiğimizi düşünüyorum... Fatih hocayı ne kadar sevdiğimi her zaman anlattım; her ne kadar kendisinin daha sonra ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım tespit etmiş olsa da... Torrent'i getirmenin zorlukları vardı. İlk günden ithamlarla karşılaştı. Takımın baskı altında oynadığı, güvenini kaybettiği bir dönemdi. Lig ve kupa bitmişti. Ben onun futbol bilgisine, kültürüne hala inanıyorum."