Süper Lig’in 14. haftasında Giresunspor’u konuk eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, takımını bu sezon ilk kez çift forvetli sistemle sahaya sürdü.

Süper Lig’in 14. haftasında Giresunspor’u konuk eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın çift forvetli sisteme döndü. Geride kalan haftalarda 4-1-4-1 sistemini deneyen Yalçın, Giresunspor karşısında 4-1-3-2 sistemine geçti. Giresunspor önünde kalede Mert Günok’u sahaya süren Yalçın, savunma dörtlüsünü ise Rosier, Vida, Necip ve Umut Meraş’tan kurdu.

Ön liberoda Josef de Souza’yı oynayan Yalçın, orta sahayı ise Ghezzal, Pjanic ve N’Koudou’ya teslim etti. Sergen Yalçın Batshuayi ve Larin ikilisini ise çift forvet olarak Giresunspor karşısında oyuna sürdü. Bu sezon oynadığı maçlarda atak ve oyunun hakimi bir görüntü vermesine karşın gol yollarında etkisiz kalan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Sergen Yalçın, çift forvetli sisteme geçerek bu soruna çözüm aradı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

9. dakikada Batshuayi’nin pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Ghezzal’ın sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Okan kornere çeldi.

18. dakikada Rosier’nin ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesini hakem Hüseyin Göçek VAR’a danışarak penaltı olarak değerlendirdi.

22. dakikada Diabate’nin kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak kaleci Mert’in sağından ağlarla buluştu. 0-1

36. dakikada Necip Uysal’ın Diabate’ye yaptığı müdahaleyi hakem Hüseyin Göçek önce sarı kart olarak değerlendirdi. Oyun bir süre devam ettikten sonra VAR’dan uyarı alan hakem Göçek, pozisyonu izleyerek, Necip Uysal’ı direkt kırmızı kart ile oyundan attı.

53. dakikada Pjanic'in soldan sert ortasını arka direkte Larin kafayla tamamladı, meşin yuvarlak auta gitti.

54. dakikada GZT Giresunspor skoru 2-0 yaptı. Giresunspor yarı alanının gerisinden gönderilen uzun topu karşılamak için ceza sahası dışına çıkan Mert Günok meşin yuvarlağın kafasının üstünden geçmesini engelleyemeyince Balde önünde bulduğu topu boş kaleye gönderdi: 2-0.

64. dakikada GZT Giresunspor'un 3. golü geldi. Paslaşarak ceza sahasına giren Balde'nin şutunda, Mert Günok'tan dönen topu Sergio filelerle buluşturdu: 3-0.

71. dakikada Rosier'in sağdan sert ortasında meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında Josef'in sağdan ortaladığı topu Larin kafayla tamamladı, kaleci topu son anda kornere çeldi.

90. dakikada GZT Giresunspor 4. golü kaydetti. Kaleci Mert Günok, Beşiktaş ceza sahasına gönderilen topu kontrol etmek için geri geri giderken bir anda yerde kaldı. Topu kapan Flavio, kaleci yerde hareketsiz yatarken topu arka direğe çevirdi Champness meşin yuvarlağı boş kaleye attı: 4-0.

Mert Günok bu golün ardından sedyeyle oyun alanını terk etti.

Karşılaşmayı GZT Giresunspor 4-0 kazandı.