Göztepe’de, Kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulundurarak 22 Mart'ta 8 yıldır sürdürdüğü başkanlıktan istifa eden Mehmet Sepil, paylarını devretmek için uluslararası bir yatırım bankasına yetki verdi.

İngiltere Premier Ligi'nin dev kulübü Chelsea'de 19 yıl başkanlık yapıp döneminde kulübe 5 lig, biri geçen sezon olmak üzere 2 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 2 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşatan Rus oligark Roman Abramoviç'in Göztepe'yi aldığı iddiası Türkiye'nin yanı sıra tüm dünya çapında gündem oldu. Adı İzmir temsilcisiyle anılan Abramoviç'in resmen kulübü devraldığı iddia edildi.

FAN TOKEN YÜZDE YÜZE YAKIN ARTIŞ YAKALADI

Sosyal medya ve basın bu iddiayla sarsılırken, Göztepe'nin özel bir kripto para platformunda işlem gören sanal parası Göztepe Fan Token'ın fiyatı saatler içinde binlerce alıcıyla 48 TL'lerden 84 TL'ye kadar ulaşıp neredeyse yüzde yüz prim yaptı.

Ancak haberin yayılmasından birkaç saat sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Mehmet Sepil ve Başkan Vekili Talat Papatya, haberlerin asılsız olduğunu resmen açıkladı.

YATLARINI TÜRKİYE’YE DEMİRLEMİŞTİ

Avrupa'daki 2 lüks yatını yaptırımlar nedeniyle Marmaris ve Bodrum'a demirleten, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk rolü üstlenip geçen hafta İstanbul'da Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen barış görüşmelerine de katılan Abramoviç ve temsilcilerinin kulüp yetkilileriyle devir için hiçbir temas kurmadığı vurgulandı.

Göztepe'yi devralmakla ilgili daha önce İngiliz kulübü Southampton'un en büyük hissedarı Danimarkalı CEO Rasmus Ankarsen ve Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü girişim yapmıştı.

(Karar)