Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. 

Karamollaoğlu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın sözleri hakkında, “Maalesef ülkemizde bir belediye başkanının mültecilere yönelik sözlerinin son derece üzüntü ile karşılaştık. İnsanlar keyif için kendi memleketlerini bırakıp başka ülkelere göç etmezler. Mültecilerin su ve katı atık bedellerinin 10 kat artırılacağının ifade edilmesini hayretle karşıladım. Nasıl bir vicdan bunu sindirebilir?” dedi.

‘’Ne yazık ki iktidarın sürecin en başından itibaren Suriye meselesinde takındığı yanlış tutumunun ve kontrolsüzlüğünün faturası savaştan ve yokluktan kaçan mazlum ve mağdur insanlara kesiliyor’’ diyen Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bir belediye başkanının mültecilere yönelik ayrıştırıcı sözlerini son derece üzüntüyle karşıladık. Mültecilerin su ve katı atık bedellerinin 10 kat artırılacağının ifade edilmesini hayretle karşıladım. Nasıl bir vicdan bunu sindirebilir? Millet olarak bizim aradığımız çözüm her şart altında insani ve vicdani olmak zorundadır. Bizi biz yapan asıl değer budur ve unutulmamalıdır.

İnsana verilen değeri dünyaya hatırlatmak görevinden tarih boyunca vazgeçmedik bugün de vazgeçmemeliyiz. Çözümün siyasi olduğu açıktır. Avrupa, sayıları yüzü bile bulmayan mültecilere sınırlarını kapatırken, Türkiye’ye deyim yerindeyse rüşvet karşılığında mültecileri tutma görevi veriyor. Türkiye adeta Edirne sınırının ötesinde huzur bozulmasın diye kolluk görevi icra eden bir ülke olmuştur.’’