Mersin Limanı’nda muz yüklü konteynerler içinde yakalanan uyuşturucuyla ilgili kimsenin tutuklanmadığı iddiasına cevap veren Soylu ile Ahmet Şık arasında gerginlik yaşandı. Mersin'deki 2 operasyonda da tutuklananlar ve cezaevinde bulunanlar olduğunu söyleyen Soylu’ya Ahmet Şık, “Yok böyle bir şey” diye karşılık verdi.

Soylu ise Şık’ın bu sözlerine, “Sayın Şık, benim de 'Devlet teröristtir' diyen bir adama verebilecek herhangi bir cevabım yok, hadi oradan. Gizli hayranlığını bize her yerde anlatan bir adamsın, boşver” cevabını verdi. Şık ise Soylu’ya, “Sen haysiyetini, onurunu ezdirmiş bir adamsın!” dedi.

Şık’ın bu sözleri karşısında tansiyon yeniden yükseldi ve Soylu, Şık’a, “Bunu söyleyip de ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir! Sensen; sen şerefsizsin, sen haysiyetsizsin, sen onursuzsun” şeklinde konuştu. Ahmet Şık’ın, devamında, “Hesap vereceksin” sözlerine tepki gösteren Soylu, bu kez de, “Terör örgütüne de, PKK’ya, HDP’ye sığınanına bu çatının altında söylenecek söz yok” dedi. Ahmet Şık da, “Sen ömrünü hapiste tamamlayacaksın!” dedi. Soylu bu sözler üzerine CHP’li milletvekillerine dönerek, “Ne oldu CHP’li kardeşlerim, tehdit ediyor İçişleri Bakanını; 'Hapishanede ömrünü tamamlayacaksın' diye, ne oldu cici demokrasinize?” ifadelerine yer verdi.