Karaismailoğlu, Kars'ta cuma namazını Evliya Camisi'nde kıldıktan sonra Kars Kalesi etrafında Valilikçe yapılan çalışmaları inceledi. Vali Türker Öksüz'ü makamında ziyaret ettikten sonra Faik Bey Caddesi'nde esnafı dolaşan Karaismailoğlu, ardından geçtiği AK Parti İl Başkanlığı binası girişinde partililerce çiçekle karşılandı. Burada partililere hitabeden Karaismailoğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın vefatından derin üzüntü duyduklarını söyledi. Kars'ın tarih boyunca Anadolu coğrafyasının can damarlarından biri olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, "Sizlerin de bildiği üzere siyaset, gönül ve dava işidir. Yüreğinde vatan ve millet sevgisi olmayanın da bu davada yeri yoktur. Hepimiz kalbimizdeki vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik." dedi.

Devlet aklıyla hep bir adım ötesini planladıklarını anlatan Karaismailoğlu, milli ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek bütünsel kalkınmayı hayata geçirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Bunun için de Türkiye'yi orta koridorda lider, dünyada ise en büyük lojistik güce dönüştürmek için adımlar atmaya devam ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Birileri milletin yenmiş haklarını, çiğnenmiş değerlerini kendilerine helal edeceklerini zannederken biz 19 yıl önce de şimdi de milletimizin hizmetkarı olduğumuzu hep dile getiriyoruz. Onlar ise milletin ne istediğini daha yeni anladılar ama onu da yanlış anladılar. Sanıyorlar ki medet umdukları büyükelçilerle milletimizin belini bükebilecekler. Her zamanki gibi yanılıyorlar. Allah’a şükürler olsun, bu millet hiçbir zaman diz çökmedi, diz çöktürmeye çalışana da gereken cevabı verdi." diye konuştu.

Karaismailoğlu, artık ekonomisiyle, projeleriyle, altyapı yatırımlarıyla tüm dünyaya örnek olan Türkiye'nin olduğunu ifade ederek, Bakanlık olarak tüm dünyanın gıptayla takip ettiği, muhalefetin de sırf eleştirmiş olmak için dile getirdiği projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldığını hatırlatan Karaismailoğlu, "Dev ölçekteki, yerli ve millî projelerimizi hayata geçirdikçe milletimiz de gördü ki başkalarının hayal etmekten bile çekindiği işleri biz kararlılığımız, çalışkanlığımız ve haklımızın desteğiyle bir bir tamamlıyoruz." dedi. Karaismailoğlu, Türkiye'de milletin efendi olduğunu, siyasi iktidarın ise hizmetçi olduğunu akıllarından çıkarmadıklarına değinerek şöyle devam etti:

"Milletten aldığımızı millete verdik. Rantiyeyi kestik, şantiyeler açtık. Son 19 yılda Kars'ın ulaşım ve iletişim altyapısına 7 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Kars’ta 2003’te sadece 22 kilometre olan bölünmüş yolları bugün 273 kilometreye ulaştırdık. Kara yollarında olduğu kadar Kars'ın demir yolu ulaşımının gelişmesi içinde birçok yatırımı hayata geçiriyoruz. AK Parti'nin siyaset anlayışının temelinde milletimizin derdiyle dertlenmek, vatanımızın aşkıyla yanmak var. AK Parti’yi AK Parti yapan, millete hizmetkâr eyleyen, yıllar boyunca da arkasında eserler bırakmasını sağlayan bu sevdadır. Ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Bunun için de mücadele hızımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz."

Siyasetin zor ve meşakkatli bir yol olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, bütün hizmetleri hiçbir menfaat beklemeden gönüllü olarak ülkeye, vatana ve millete hizmet aşkıyla yaptıklarını söyledi. Karaismailoğlu, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu belirterek, "Bu partinin içerisinde kimsenin oyunla, dolapla, kirli ve küçük hesaplarla işi olmaz. Bizim hesabımız, insanımızın hayatını kolaylaştırmaktan, hizmeti halkımızın ayağına götürmekten ibarettir. Hesabımız, kavgasız bir Türkiye’yi, kendisiyle barışık, milletiyle, devletiyle, kurumlarıyla barışık bir Türkiye’yi dünyanın ilk sırasına taşımaktır." diye konuştu.