Volkan ESER / Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, hakkında Cumhuriyet Gazetesi’nde ‘’Şırnak’ta 11 yakınını müdür yaptı’’ başlıklı çıkan haberde yer alan iddialara cevap verdi.

Yeni Journal Genel Yayın Yönetmeni Volkan Eser’e konuşan Rizgin Birlik, gazetede çıkan haberde yer alan iddiaların tamamının asılsız olduğunu belirterek, milletvekilliği döneminde tek bir yakınını dahi kamuda müdür yapmadığını söyledi.

‘’Şırnak bu aileye teslim’’ başlığıyla yayımlanan haberde Rizgin Birlik’in 11 yakınını kamu kurumlarında müdür yaptığı iddia edildi. Milletvekili Birlik ise söz konusu iddiaları reddetti.

Aile fertlerim kamuda memur!

Rizgin Birlik, haberde yer alan iddiaların tamamının gerçeğe aykırı olduğunu belirterek, ‘’Ailemiz Şırnak’ın en köklü ailelerindendir. Aile fertlerimin tamamı okumuş ve çoğu memurdur. Öz kardeşim 15 yıldır Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapıyor. Madem bütün yakınlarımı müdür yapmışım, kardeşim neden halen memur? Haberde adı geçen Cemal Birlik öz kuzenimdir. Mehmet Birlik de damadımdır. Onların müdür olmalarında zer-i miskal kadar katkım ve referansım olmamıştır. Onlar 2017 yılında müdür oldular, ben ise 2018 yılında vekil seçildim’’ dedi.

Hedef göstermeleri beni mutlu etti!

Şırnak’ta ilk milletvekili çıkaran aile olduklarını vurgulayan Birlik, sözlerini şöyle sürdürdü;

‘’Tarafsız ve doğru habercilik anlayışından uzak söz konusu bu gazetede hedef gösterilmem beni fazlasıyla mutlu etti. Demek ki doğru yolda ve doğru işler yapıyorum. Şırnak’ın en köklü ailesiyiz. Rahmetli Özal döneminde ilk vekil çıkaran aileyiz. Ülkemize ve devletimize son derece bağlı bir aileyiz. Ben bu yolda babamı, kardeşimi kuzenlerimi kaybettim. Kanımın son damlasına kadar ülkeme ve devletime bağımlığımı ve hizmetimi sürdüreceğim. Hakkımda çıkan bu asılsız iddialara karşın hukuki süreci başlatmış bulunmaktayım.’’