Volkan ESER/Ekonomi alanında adeta seferberlik başlatan hükümet, yeni süreçte bazı yeni isimleri de bu çalışma kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, kabine ve bürokrasinin üst düzeyinde ciddi bir değişime gidilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de 2 hafta devam eden, tartışma, kavga ile el hareketleri ve küfürlere sahne olan bütçe maratonu tamamlandı. Meclis, yoğun bir çalışma temposu sonrası 2 haftalık tatile girdi.

Hükümet, ekonomide yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için, kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi modeli ile nefes alan ekonomi, toplumda da umutları filizlendirdi. Hükümet, bir yandan yeni ekonomi modelini hayata geçirmek için yoğun bir çalışma performansı ortaya koyarken, diğer yandan da başta temel gıda maddeleri olmak üzere, birçok ürüne yapılan keyfi zammın önüne geçmek için, mücadele başlattı. Ticaret Bakanı, dövizdeki düşüşün ürünlere de yansıması gerektiğini, bunu yapmayan fırsatçılara karşı en ağır cezanın uygulanacağını söyledi.

Ankara’da yaşanan hareketliliğin, değişim alanına da sıçrayacağı konuşuluyor. Oldukça hareketlenen kulislerde, başta kabine olmak üzere, bürokrasinin zirvesinde de ciddi bir değişime gidileceği ileri sürülüyor.

Kabinede gerçekleşeceği konuşulan değişimde ise, Tarım ve Orman Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanının gideceği iddia ediliyor.

Bakan Meclis’te bilgilendirme yaptı

Bu arada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün sabah saatlerinde ekibiyle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisine geldi. Bakan Pakdemirli, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret edip, bir süre görüştü. Görüşmenin ardından, grupta Milletvekillerine geniş bir bilgilendirme ve sunum yaptı.