Haftanın ilk gününün erken saatlerinde, sarıldım telefona. Malum gündemin önemli meselesi… AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair ilginç yorumu, hem siyasetin, hem de, AK Parti’nin flaş gündemi oldu. Tepki çeken sözlere, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından ‘Partimizin görüşünü yansıtmamaktadır’ açıklaması yapıldı. Çelik’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bu açıklamanın ardından, gözler AK Parti yönetimine çevrildi. Özkan’ın ‘Her an istifası gelebilir’ iddiaları, kulisleri oldukça hareketlendirdi. Ben de sabahın erken saatlerinde, birkaç önemli isimle telefonda görüştüm. Özkan’ın açıklamalarının, ciddi bir rahatsızlığa neden olduğunu teyit ettiler.

Hafta sonu, siyasetin gündemi bir anda değişti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın Yargıtay’ca onanmasıyla başlayan tartışmaların devam ettiği saatlerde, flaş bir gelişme yaşandı.

Zaman zaman önemli meselelerde ilginç ve tepki çeken yorumlarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yine gündemi değiştiren isim oldu. Özkan’ın "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" yönündeki sözleri, parti içerisinde de tepki ve huzursuzluğa neden oldu.

Özkan, bu açıklamasıyla bir kez daha tartışılan isim oldu. Ama bu tartışma diğerlerinden daha farklı oldu. Daha önce muhalefet tarafından eleştirilen Özkan, bu kez partisi tarafından tartışılır oldu. AK Parti, Özkan’ın bu kez arkasında durmayarak, ‘’kendi görüşüdür’’ açıklaması yaptı.

Kuşkusuz, AK Parti, parti içi disiplinin oldukça etkin olduğu ve başına buyruk hareket edilmesine izin vermeyen bir parti. Bu ilkeyi ihlal edenleri de, kim olursa olsun gözyaşına bakmaksızın, görevinden alan bir parti. Özkan’ın o ilginç yorumlarına, çok gecikmeden AK Parti’nin önemli kademesinden açıklama geldi. Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Sn. Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları, partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in bu açıklamayı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisiyle yaptığını düşünenlerdenim.

Bu açıklamanın ardından, Cahit Özkan’ın Grup Başkanvekilliği görevinden istifasının istendiği iddiaları ortaya atıldı. Parti içinde bir rahatsızlığın oluştuğu kesin. AK Parti’yi yakından tanıyan, takip eden biri olarak ifade edeyim, Cahit Özkan’ın istifası çok yakındır.