Volkan Eser

Diyarbakır’da halkın kayyumlardan şikayetçi olduğu iddiasının yer aldığı CHP grup önerisi üzerine söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, ilk kayyumların 1999 yılında seçilmiş HADEP'li belediye başkanlarına PKK/Kandil tarafından atandığını söyledi.

CHP’nin grup önerisi üzerine TBMM Genel kurulunda söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat çarpıcı sözler sarf etti. Devletin atadığı kayyumların canla başla hizmet ettiğini ifade eden Eronat, Diyarbakır’ın 20 yıl boyunca çöp yığınlarıyla mücadele ettiğini ve bu yığınların kayyum belediyesi tarafından ihalesi yapılarak kentin bundan kurtulduğunu söyledi.

Seçilmiş başkan tokatlandı…          

Eronat Genel Kurul’da sözlerini şöyle sürdürdü:

Diyarbakır belediyeleri çok sert bir kayyum dönemi yaşadıktan sonra son 5 yıldır devletin görevlendirdiği mülkü amirler tarafından yönetilmeye başlandı ve onlar da canla başla çalışmaya başladılar. Diyarbakır kayyumlarla aslında 1990 yılında tanıştı. Seçilmiş belediye başkanlarının yanına, HADEP li belediye başkanlarının yanına Kandil’li PKK tarafından kayyumlar atandı. Bu kayyumlar koltuğa oturmuş belediye başkanı ile beraber o odada bulunarak belediye başkanının PKK tarafından verilmiş talimatlarının yerine getirilip getirilmediğini kontrol etmeye başladı. Zorunuza gidebilir ama bunlar gerçektir ve bütün Diyarbakır biliyor. Odasında bulunan kendi temizlik görevlisi tarafından sorgulanan bir belediye başkanının sorgulama sesleri ve tokatlanma sesleri sosyal medyada duyuldu. Diyarbakır son yıllarda başka sesleri duymaya başladı, martı seslerini. Diyarbakır çöplük martılarıyla tanıştı. Diyarbakır’ın Everest tepesi kadar yüksek çöp dağları oluştu. Diyarbakır 20 yıl bu çöplerle yaşadı en sonunda şu beğenmediğiniz kayyum bir ihale yaparak bizi bu çöpten kurtardı. Bu çöplerden elektrik enerjisi üretmeye başladı.

HDP grubundan sözlü tepki gösterildi. Zaman zaman gergin anlar yaşandı. Eronat’ın konuşma yaptığı sırada HDP’liler bağırınca devreye Meclis başkan vekili girdi.