Hayrabolu-Tekirdağ Yolu Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ve Tekirdağ Çevre Yolu Muratlı Köprülü Kavşak Kolu Açılış Töreni'ne katılan Karaismailoğlu, Tekirdağ ve ilçelerinin, tarım ve sanayiye eşsiz katkılar sunarak, Türkiye'nin kalkınması hamlesinde önemli rol oynadıklarını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, 18 Mart 2022'den önce hizmete girmesi için yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Karaismailoğlu, ülkeye sanayisiyle, ekonomisiyle, endüstrisiyle değer katan Tekirdağ'ın, İstanbul ile ekonomiyi canlandıran çok önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti. Bakan Adil Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletini milletinden kopartmak için uğraşanların, yıllar sonra helalleşmeyi aklına getirenlerin, milleti bölmek için uğraşanların, Türkiye'yi her fırsatta şikayet edenlerin, 'belediyeleri kalkındıracağız' deyip seçilip, hizmet etmeyi unutanların devri, Türkiye'de bitmiştir. Artık, güçlü devlet, güçlü millet, güçlü Türkiye devri başlamıştır. Devletin kurumlarını basıp, memurunu tehdit edenler, milletin düzenini bozmak isteyenler 2023'te cevabını alacaklar. Biz ise asıl işimiz olan, halka en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.

Bugüne dek milletin efendi, siyasi iktidarın hizmetkar olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadık. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturunu bir an olsun unutmadık. Milletten aldığımızı millete verdik. Toplumun kalkınmasını sağlayacak, refahı yükseltecek, ülkemizi dünyada lider konuma taşıyacak projelerden hiç vazgeçmedik. Hepsini bir bir tamamladık. Bundan sonra da bizi yolumuzdan boş sözlerle alıkoyamazlar. Biz bu milletin ve gelecek nesillerin hak ettiği hizmet için çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmak için de her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceğiz."

Karaismailoğlu, Tekirdağ'ın, ülkenin bu hedeflere ulaşmasında kilit rol oynayan önemli illerinden biri olduğunu vurguladı. "Birlikte çalışacağız, daha çok çalışacağız. Üreteceğiz, daha çok üreteceğiz. Güçleneceğiz, çok güçleneceğiz. Büyüyeceğiz, daha çok büyüyeceğiz" diyen Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, yolları, havalimanlarını, limanları, tüm haberleşme, altyapı ve ulaşım projelerini, milli ekonomi ve milli bağımsızlığımızı tam anlamıyla tesis etmek için birer vesile kabul ediyoruz. Yaptığımız her yolla, büyük-küçük her projeyle bu amaca bir adım daha yaklaşıyoruz.
Biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Bizi sevdamızdan da yolumuzdan da hiç kimse döndüremez. Çalışmalarımıza katkı ve destek sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayrabolu-Tekirdağ yolu inşa çalışmalarını başarıyla yürüten, projeyi bu aşamaya getiren en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firma ve Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyor, açılan ilk kesimin Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ile Tekirdağ Çevre Yolu Muratlı Köprülü Kavşak Kolu'nun başta Tekirdağ olmak üzere tüm ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."