Volkan ESER/ Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 59 ve 60.ncı hükümetlerinde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Kürşat Tüzmen uzun bir aradan sonra Diyarbakır’da göründü.

Son yıllarda her alanda değişim gösteren ve huzur güven ortamının tam anlamıyla sağlandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesi binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. Suru ziyaret edenler arasında uzun zamandan beri objektiflere görünmeyen ünlü siyasetçi Kürşat Tüzmen de bulunuyor.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanacak ‘Benim Şehrim Sur’ programına katılmak üzere Diyarbakır’ın Sur ilçesini ziyaret eden eski Bakan Kürşat Tüzmen, tarihi ve kültürel mekânları gezdi. Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ile birlikte Sur İlçesinde bulunan tarihi Ulu camii, dört ayaklı minare, içkale müzesi, Hz. Süleyman Türbesi gibi tarihi mekanları gezen Tüzmen, ilçeye adeta hayran kaldı.

Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, son yapılan restorasyon çalışmalarıyla adeta büyüleyen bir şehir olan Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yerli ve yabancı turist ziyareti bakımından adeta rekor kırdığını söyledi.