Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, "2053'ü 2071'i de biz şekillendireceğiz" dedi. Erdoğan, Millet İttifakı içinde "Bunların tek derdi sürekli sallanıp duran 6'lı masalarını ayakta tutmak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Pazartesi günü hep birlikte Ramazan Bayramı'nın zevkini yaşayacağız. Sizlerin bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Bugünkü programımız, tüm teşkilatlarımızla bayramlaşmamıza vesile olmaktadır. Ülkemizin tüm illerindeki teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Teşkilatlarımızın tüm faaliyetleri sayesinde milletimizin salgın nedeniyle bizi özlediğini gördük. İnşallah bu ivmeyi kesintisiz devam ettirerek, Cumhur ittifakı olarak 2023 hedefimize durmadan ulaşacağız. Unutmayınız ki AK Parti'de görev üstlenmek demek mevki sahibi olmak değildir. Milletimize hizmetkar olmak, ülkemizi güçlendirmek, mağdurların yanında olmak için gece gündüz çalışmak demektir. Hangi dünyevi makam böyle samimi bir duanın verdiği çalışma azmini sağlayabilir. Seçimlerdeki başarımızın gece gündüz çalışarak ulaşımdan enerjiye her alanda kazandırdığımız eserlere borçluyuz. Şu an bu iftar sofrasında 10 bin kardeşimiz bir araya geldi.

"İSTANBUL'UN KADERİNİ BİZ DEĞİŞTİRDİK"

Bunun için günün her saati milletimizle birlikte olmalıyız. İstanbul'da 1994'te yaktığımız meşaleyle bu şehrin kaderini biz değiştirdik. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle aydınlığı tüm Türkiye'ye yaydık. Türkiye geliştikçe tüm bölgemizin dikkatini toplamaya başladı. Pek çok ülkede Türkiye'nin yerini haritada gösteremiyordu. Bugün başarılarını duymayan az kişiye rastlayabilirsiniz. Cumhuriyetimizin 1923'ten 2023'e kadar ki belirleyicisi biz olduk.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEKTRİK TEPKİSİ: MİLLET BUNLARI YUTMUYOR

2053'ü 2071'i de biz şekillendireceğiz. Yıllarca ülkeyi dar bir alana hapsettiler. AK Parti tüm bu planları bozuyor. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ana kadememizle gurur duyuyoruz. Biz bu kararlılıkla 'yapılamaz' denilen ne varsa başardık. AK Parti olarak milletimizin hak ettiği refah önünde hangi engeller varsa yıktık. Geçmişte terör örgütlerinin vesayet odaklarının cirit attığı Türkiye, bugün en güvenli ülkeler arasına girdi. Bay Kemal'in dediğine bakmayın, o karanlık bir Türkiye yaşıyordu, şimdi zihinsel karanlık yaşan Bay Kemal. Zannediyor ki millet yutacak. Millet bunları yutmuyor. Akıllı sayaçların çalıştığı bir Türkiye olduğunu bilmiyor. İnşallah bayramdan itibaren kardeşlik ve kucaklaşma seferberliğini daha ileriye taşıyacağız. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Ülkemizin bugünkü sorunlarını da çözeceğimizi söylüyoruz.

"BUNLARIN TEK DERDİ GEZİYİ SAVUNMAK"

Biz ekonomi sisteminin yeniden yapılandığı bu dönemde büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. Bay Kemal grup toplantısında baklayı ağzından çıkardı; 'Bana katılın ya da çekilin' dedi. Bu zatın bugüne kadar sergilediği tavrın yalan olduğu ortaya çıktı. Hani bu zat yıllardır 'tek adam' diyordu ya, kendi hayalini anlatıyormuş kendi ortakları düşünsün artık. İkinci mesajı Kılıçdaroğlu kavga için geldiğini söyledi. Bunlar tek parti döneminde milletimizin kültürüyle kavga etmiştir. Bunlar, AK Partinin iktidarı boyunca atılan demokratik adımlara karşı çıkarak milletle kavga etmiştir. Herkes kendine yakışanı kalbinde yaşattığını yapar. Biz milletimizi hayat pahalılığına karşı uğraşıyoruz.

Bir haftada Rusya Başkanı Putin ve Ukrayna Başkanı Zelenskiy ile görüşmeler yaparak, barışı nasıl sağlayacağız onun derdindeyiz.

PKK'yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyeye doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız. Bunların tek derdi ise Geziyi savunmak. Bunlar Gezici. Bunların yeşil diye bir anlayışı yok. Bu bizim anlayışımız. Gerçek çevreci biziz bunlar Antalya, Muğla yangınlarında gördük. Bunların tavırlarını gördük. Bunların tek derdi sürekli sallanıp duran 6'lı masalarını ayakta tutmak. Sadece menfaatte, görünüşte birleşenlerin taksimatta ayrılmaları kaçınılmazdır. Bunların tek derdi, büyükelçilere iyi gözükmek. Almanya'da bizim elçiyi bakanlığa çağırıyorlar. Sorosçu Osman Kavala için. Biz geri mi kaldık. Bizim Dışişleri Bakanlığı'mızda onlarındakini çağırdı.